Τώρα επιστρατεύουν και δημοσίους υπαλλήλους για τις εφορευτικές επιτροπές, δεν έφταναν οι δικηγόροι!

0
123

Με δημοσίους υπαλλήλους σχεδιάζει να στελεχώσει τις εφορευτικές επιτροπές στις εκλογές το υπουργείο Εσωτερικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση του αρμόδιου υπουργού προς τα κόμματα, ο αριθμός των δικηγόρων αλλά και των συμβολαιογράφων δεν είναι επαρκής για την πλήρη κάλυψη όλων των εκλογικών τμημάτων ανά τη χώρα.

Ο Αλέξης Χαρίτσης προέβη σε άτυπη ενημέρωση προς τα κόμματα, σχετικά με τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και μάλιστα υπάρχει ενδεχόμενο αυτό να γίνει και εντός της ημέρας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να αυξηθούν τα εκλογικά τμήματα με το σκεπτικό ότι θα στηθούν τουλάχιστον τέσσερις κάλπες.

Υπό αυτό το πρίσμα επισημαίνεται πως στην ίδια ρύθμιση θα περιλαμβάνεται και η αύξηση των δικαστικών αντιπροσώπων, οι οποίοι από την στιγμή που θα πολλαπλασιαστούν τα εκλογικά τμήματα δεν θα μπορούν να καλύψουν το σύνολο. Έτσι, το ΥΠΕΣ σχεδιάζει να τοποθετήσει δημοσίους υπαλλήλους με πτυχίο νομικής στις «κενές» θέσεις δικηγόρων και συμβολαιογράφων.

Στην τροπολογία και το «θέμα» της Κουντουρά

Ας σημειωθεί, πως με την ίδια τροπολογία αναμένεται να «λυθεί» και το ζήτημα με την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και την επικείμενη υποψηφιότητά της για τις ευρωεκλογές κάτι που ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, είχε προαναγγείλει.

Όπως σημείωνε, με την τροπολογία αυτή θα αρθεί το ασυμβίβαστο ανάμεσα στον βουλευτή και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή, ωστόσο σε περίπτωση εκλογής οφείλει να παραιτηθεί προτού ορκιστεί ευρωβουλευτής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here