Πέρασαν τόσοι μήνες και ακόμη δεν άρχισε η εισαγγελική έρευνα στην Αλβανία για την δολοφονία του ήρωα Κατσίφα!

0
61

Πέρασαν μήνες από τότε που ο -πλέον- εθνικός ήρωας Κατσίφας έπεσε από τα πυρά των Αλβανικών αρχών και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Υπάρχει μια αντεπίθεση ανάμεσα στην Εισαγγελία και την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Κρατικής  Αστυνομίας, σχετικά με διερεύνηση ‘εθνικού μίσους’ στην Σκόντρα.

Πιο συγκερκιμένα, αλβανικό δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι ακόμη  η εισαγγελία Αργυροκάστρου, ακόμη, δεν άρχισε να διερευνά την εν ψυχρώ δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Η αλβανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία θεωρεί ότι η εκδήλωση στη Σκόντρα ‘εγείρει το εθνικό μίσος’ ενώ η Εισαγγελία διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει σχετικό στοιχείο για να τεκμηριωθεί η εικασία αυτή.

Η υπόθεση έφθασε στο προσκήνιο από την ενόχληση δημοσιογράφου που ανέφερε πως ειπώθηκε ότι οι Μαυροβούνιοι πριν από πλέον ένα αιώνα είχαν εισέλθει στην Σκόντρα ως απελευθερωτές.

Ο Αλβανός δημοσιογράφος Μαρίν Μέμα είχε καταγγείλει την τελετή τον Δεκέμβριο ως ‘Σκάνδαλο’ στην εκπομπή «Αλβανικό Αποτύπωμα», όπως σημειώνεται.

Η αντιτρομοκρατική αναφέρει ότι ο θάνατος του Έλληνα του ομογενή ήταν μια πράξη μίσου, αλλά η Εισαγγελία του Αργυρόκαστρου απέρριψε τις καταγγελίες ‘λόγω μη εύρεσης των δραστών’.

Τέλος, το αλβανικό δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά:  «Προς το παρόν, η Εισαγγελία του Αργυρόκαστρου ερευνά το ζήτημα στις Βουλιαράτες, των διαμαρτυριών μετά τη δολοφονία του Κατσίφα και πάλι για υποκίνηση πράξεων μίσους, ενώ η Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων δεν έχει δώσει ακόμη οδηγίες για έρευνα στο φάκελο της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών».

Αλλά πως να περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη στον θάνατο ενός νέου Έλληνα ομογενή που δολοφονήθηκε επειδή υπερασπίστηκε την πατρίδα του από μια ανθελληνική πολιτική ηγεσία;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here