ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Συνωμοσία ISIS με CIA!-Προμηθεύουν πλαστά έγγραφα και μετατρέπουν τα συριακά στρατόπεδα σε «φωλιές» τρομοκρατίας!

0
94

Μια αποκαλυπτική είδηση ήρθε σήμερα στο προσκήνιο όπου θέλει την  CIA να συνωμοτεί με διοικητές του ISIS στη βορειοανατολική Συρία, προμηθεύοντας τους με πλαστά έγγραφα και στη συνέχεια μεταφέροντάς τους στο Ιράκ,  σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τουρκικά κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης.

Περίπου 2.000 μέλη του ISIS εξετάστηκαν στις περιοχές Kesra, Buseira, al-Omar και Suwayr στην επαρχία Deir Ezzor και τουλάχιστον 140 από αυτούς έλαβαν πλαστά έγγραφα. Κάποιοι από τους ερωτηθέντες τρομοκράτες μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στα στρατόπεδα των al-Hol, Hasakah και Rukban, τα οποία ελέγχονται από δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ. Επίσης, η CIA δημιούργησε μια ειδική εγκατάσταση κοντά στο Abu Khashab με τον ίδιο σκοπό.

Ενώ ειδικές υπηρεσίες του Ισραήλ, της Γαλλίας και της Βρετανίας εμπλέκονται στην όλη υπόθεση.

Αξιοσημείοτο είναι το γεγονός ότι τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας, τα οποία κατά τα προηγούμενα χρόνια του πολέμου συνήθιζαν να συνωμοτούν με τον ISIS επιτρέποντας στους ξένους στρατολόγους να εισέλθουν στη Συρία και να αγοράζουν λαθραία πετρέλαιο από τους τρομοκράτες, έγιναν πλέον ένας από τους πιο δραστήριους επικριτές για τους υποτιθέμενους δεσμούς των ΗΠΑ με τα τρομοκρατικά στοιχεία του ISIS.

Ακόμη άλλο ένα ζήτημα με το οποίο καταπιάνονται τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης είναι η κακή ανθρωπιστική κατάσταση στα στρατόπεδα προσφύγων που ελέγχονται από τις δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης, περίπου 100 άτομα, κυρίως παιδιά, πέθαναν στις ζώνες μάχης ή στο στρατόπεδο al-Hol που ελέγχονταν από τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις μόλις πρόσφατα.

Αποκαλυπτικό ήταν το ρωσικό υπουργείο Άμυνας όπου κυκλοφόρησε μια σειρά δορυφορικών εικόνων που αποκαλύπτουν τις τρομακτικές συνθήκες στο στρατόπεδο al-Rukban. Η απεικόνιση που κυκλοφόρησε στις 12 Μαρτίου δείχνει τουλάχιστον 670 τάφους, πολλοί από τους οποίους είναι νέοι, κοντά σε κεντρικό χώρο του στρατοπέδου. Οι σκηνές και οι ελαφρές κατασκευές που χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση προσφύγων βρίσκονται επίσης κοντά σε μεγάλες αποθέσεις αποβλήτων.

Μια κοινή δήλωση των μικτών επιτροπών συντονισμού της Ρωσίας και της Συρίας για τον επαναπατρισμό Σύρων προσφύγων ανέφερε ότι οι πρόσφυγες στο Al-Rukban υποφέρουν από έλλειψη νερού, τροφής, φαρμάκων και ζεστών ειδών ένδυσης, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Σύμφωνα με τη δήλωση, τα μέλη της υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ ένοπλης ομάδας Maghawir al-Thawra διαταράσσουν τις παραδόσεις νερού στο στρατόπεδο, χρησιμοποιώντας αυτό ως διαπραγματευτικό κόλπο για σκοπούς εκβιασμού και κερδοσκοπίας.

Ένταση στις σχέσεις Ισραήλ-Συρίας

Ολοένα και περισσότερο αυξάνονται οι εντάσει σε Συρία και Ισραήλ. Να υπενθυμίσουμε ότι νωρίτερα το Μάρτιο, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Faisal Mekdad, υπέβαλε επίσημη επιστολή στην επικεφαλής του οργανισμού UNTSO Κρίστιν Λουντ ότι η Δαμασκός «δεν θα διστάσει να αντιμετωπίσει το Ισραήλ» εάν συνεχίσει να αρνείται να αποσυρθεί από τα Όρη του Γκολάν.

Τα ισραηλινά μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι αξιωματούχοι απάντησαν με νέο γύρο ισχυρισμών ότι η Χεζμπολάχ εδραιώνεται στη νότια Συρία, δικαιολογώντας έτσι μια περαιτέρω στρατιωτικοποίηση των υψωμάτων του Γκολάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here