Δυσαρέσκεια από ΥΠΑΜ Μαυροβουνίου: Οι πανηγυρισμοί των Αλβανών δεν ταιριάζουν καθόλου στο κράτος μας!

0
72

Ο υπουργός Άμυνας του Μαυροβουνίου, Πρέντραγκ Μπόσκοβιτς εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης με την μορφή των εκδηλώσεων των Αλβανών στην πόλη Τούζι, όπου το Αλβανικό Φόρουμ κέρδισε τις τοπικές εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μπόσκοβιτς, αναφερόμενος στους πανηγυρισμούς των Αλβανών με τις αλβανικές σημαίες – φωνάζοντας ‘UCK’, στους δρόμους μετά την εκλογική νίκη του συνασπισμού των Αλβανών είπε χαρακτηριστικά ότι «αυτές δεν ταιριάζουν στο Μαυροβούνιο ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα στην περιοχή».

Ενώ σχετικά με τις  δηλώσεις του υπουργού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Μειονοτικών Δικαιωμάτων, Μεχμέτ Ζέν δεν σχολίασε κάτι, για το γεγονός ότι δεν αντιλήφθηκε κάτι αμφισβητήσιμο σε αυτές τις εκδηλώσεις, σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο Tanjug.

Από την άλλη πλευρά ο πρόσφατα εκλεγμένος Αλβανός δήμαρχος, Νίκ Γκιελοσάι σε συνέντευξή του δήλωσε πως στους Αλβανούς στην Τούζι έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και η ελπίδα για το μέλλον των εδαφών τους και ταυτόχρονα έχουν κερδίσει την υποστήριξη της ευρύτερης κοινής γνώμης της χώρας, για τη διατήρηση των ιερών (αλβανικών) εθνικών αξιών, όπως σημειώνει η αλβανική ‘Σέκουλι’.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here