Ηλιθιότητα μερικών ΜΜΕ να κυκλοφορούν ψεύτικες ειδήσεις δήθεν περί κάποιου Έλληνα ανειδίκευτου που λαμβάνει στην Νορβηγία 8000 ευρώ τον μήνα ή λάθος υπολόγισαν τα Ευρώ με Νορβηγικές Κορώνες ;

0
312

Έχει κατακλύσει όλα τα ΜΜΕ η είδηση με έναν ανειδίκευτο εργάτη Έλληνα που ζει στη Νορβηγία και λαμβάνει μισθό που αγγίζει τα 8.000 χιλιάδες ευρώ!

‘Οπως εύκολα διαπιστώνει κανείς πρόκειται για μια ψεύτικη είδηση που δεν πολύ στέκει, σαφώς οι μισθοί σε άλλες χώρες, όπως η Νορβηγία είναι υψηλότεροι, ωστόσο κανείς δεν ανέφερε την διαφορά ανάμεσα σε ευρώ και σε νορβηγικές κορώνες.

Αναρωτήθηκε άραγε κανείς, προς τι η διάδοση αυτών των μη αληθών ειδήσεων;

Μήπως είναι έμμεσος τρόπος να προωθήσουν τον εργασιακό παράδεισο που υπάρχει στο εξωτερικό και να διώξουν τους Έλληνες από την πατρίδα τους;

Γιατί, πρώτον, τέτοιοι μισθοί σε Νορβηγία δεν υπάρχουν και δεύτερον αν υπήρχαν θα είχαν πάει κάτοικοι από άλλες χώρες πιο κοντά στη Νορβηγία σε σχέση με εμας, όπως η Σουηδία, η Δανία, η Ολλανδία, η Γερμανία, εκεί όπου ανειδίκευτοι εργάτες λαμβάνουν περίπου  1.500 ή 2.000 ευρώ.

Ένας άλλος παράγοντας που επίσης δεν ανέφεραν είναι η πανάκριβη διαβίωση, ενοίκια που αγγίζουν τα 1.500 ευρώ το μήνα.

Ένα επιπλέον στοιχείο που μας κάνει να μην λάβουμε ως απόλυτα αληθής την συγκεκριμένη είδηση είναι ότι μέσα στο άρθρο δεν υπήρχαν κορώνες για τη Νορβηγία, έτσι ώστε να υπολογίσουμε ότι αυτά που λαμβάνει σε κορώνες ο κύριος ονόματι, Παντελής Καρβέλης, αντιστοιχούν όντως σε 8.000 ευρώ και όχι λιγότερο, ή και περισσότερο.

Συνεπώς κάτω από αυτές τις συνθήκες η είδηση είναι ανυπόστατη καθώς υπολείπεται αποδεικτικών στοιχείων.

Προσοχή, σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητήται το γεγονός ότι οι μισθοί στην Νορβηγία είναι ηψηλότεροι, απλά τονίζουμε ότι υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που δεν αναφέρονται, όπως και η υπέρογκη φορολογία που αγγίζει το 47%, κάτι που καθιστά την είδηση το λιγότερο παραπλανητική.

Ειδικά για κάποιον που είναι ανείδικευτος, τι είναι αυτό που εξηγεί μια τόσο υψηλή αμοιβή;

Μόνο λυπηρό θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τέτοιου είδους ειδήσεις, που στόχουν εχουν να γεννήσουν ελπίδες στα ελληνόπουλα ώστε να φύγουν στο εξωτερικό.

Ας πάψουμε επιτέλους να είμαστε υπερήφανοι για την ευημερία των ξένων για την ευημερία των ξένων χωρών και ας εστιάσουμε την προσοχή μας να χτίσουμε την πατρίδα μας, αυτή τη φορά σε γερά θεμέλια!

Ας μείνουμε κόντρα στο σύστημα στη χώρα μας γιατί δεν την πουλάμε για κανένα χρήμα, ούτε είμαστε κάτοικοι αυτής της χώρας επειδή έχει λιγότερες ή περισσότερες αμοιβές είμαστε εδώ γιατί είναι το σπίτι μας γιατί είναι η γη των προγόνων μας και θα μείνουμε εδώ ακόμα και αν χρειαστεί να τρώμε πέτρες και το χώμα όπως έκαναν τόσους αιώνες οι πρόγονοί μας!

Πήραν τα σπαθιά πολέμησαν και ελευθέρωσαν την πατρίδα από τους πάσης φύσεως κατακτητές δεν ήταν κοπανατζήδες με την πρώτη ευκαιρία να αφήνουν τα ιερά χώματα και να φεύγουν αλλού για μία καλύτερη ζωή!

Αυτά κάνουν άνθρωποι που δεν έχουν συνείδηση που δεν έχουν το εθνικό υπόβαθρο των Ελλήνων.

 Καλή Ελευθερία
Ζήτω η Ελλάς

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here