ΣΚΟΠΙΑ: Αγνόησαν και απέρριψαν την βούληση 150 χιλιάδων πολιτών που ζητούν επιπλέον δημοψήφισμα για το όνομα!

0
122

Η Επιτροπή του Κοινοβουλίου σχετικά με το Πολιτικό Σύστημα και τις Διακοινοτικές Σχέσεις, συζήτησε σήμερα και αποφάσισε να αγνοήσει το αίτημα 150 χιλιάδων και ψηφοφόρων που ζητούσαν την διενέργεια επιπλέον δημοψηφίσματος, που υποβλήθηκε από τον πρόεδρο της «ΨΕΥΔΟΜακεδονικής» Διασποράς, Τοντόρ Πετρόφ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής Σεντομίρ Σαζντόφσκι δήλωσε ότι η πρωτοβουλία πρέπει να απορριφθεί ως ελλιπής, διότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν συμμορφώνεται με το όνομα της χώρας και δεν είναι σύμφωνη με το νόμο περί δημοψηφίσματος, αφού δεν επιτρέπεται επανάληψη δημοψηφίσματος για το ίδιο θέμα δημοψηφίσματος πριν περάσουν δύο χρόνια από το τελευταίο δημοψήφισμα.

Στη συνέχεια ο Πετρόφ εξήγησε ότι το δημοψήφισμα αποσκοπεί στην επαλήθευση της απόφασης της Συνέλευσης να αλλάξει το όνομα του κράτους σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Να σημειωθεί δε ότι είναι η τρίτη φορά που ο Τοντόρ Πετρόφ υποβάλλει την ίδια πρωτοβουλία στο Κοινοβούλιο.

Η πρώτη φορά δεν ήταν νόμιμη γιατί οι υπογραφές που παρουσίασε δεν συλλέχθηκαν ενώπιον ενός αρμοδίου οργάνου και η δεύτερη φορά, αν και η επιτροπή την αποδέχθηκε, απορρίφθηκε από το Κοινοβούλιο ότι ήταν πρόωρο ένα τέτοιο δημοψήφισμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here