Καταγγέλλουν τα Ποντιακά Σωματεία: «Ο Ερντογάν προσβάλει βάναυσα τη μνήμη των προγόνων μας»

0
189

Διαβάστε την ανακοίνωση των Ποντιακών Σωματείων

Για προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του σουλτάνου όπως τον χαρακτηρίζει, οι οποίες προσβάλουν βάναυσα την μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού από τους Νεότουρκους, κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ).

Όπως υποστηρίζει ακόμα η ομοσπονδία, οι δηλώσεις αυτές γίνονται σε μία χρονιά που συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την έναρξη της δεύτερης και πιο σκληρής φάσης της Γενοκτονίας, την οποία το τουρκικό κράτος δεν αναγνωρίζει και συνεπώς συνεχίζει το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Παράλληλα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων καλεί την ελληνική κυβέρνηση να αντιδράσει άμεσα και να καταδικάσει την πρακτική που ακολουθεί ο Ερντογάν, με την παραποίηση της ιστορικής αλήθειας και τη συνεχή προκλητικότητα.

«Καταδικάζω απερίφραστα τις προκλητικές και υβριστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, ο οποίος όχι μόνο δεν σεβάστηκε τη μνήμη των προγόνων μας, αλλά προχώρησε και σε μία άνευ προηγουμένου προσβολή που καταδεικνύει το ποιόν του πολιτικού ανδρός. Μάλιστα, η συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου καταδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο θύτης παραμένει δομικά αμετανόητος και επικίνδυνος, αφού είναι επιρρεπής στην τέλεση ίδιων ή παρομοίων εγκλημάτων», ανέφερε η πρόεδρος της ΠΟΠΣ και υποψήφια δημοτική σύμβουλός Θεσσαλονίκης με την παράταξη του Γιώργου Ορφανού, Χριστίνα Σαχινίδου.

Η ανακοίνωση της ΠΟΠΣ είναι η εξής
«Οι προκλητικές και απαράδεκτες δηλώσεις του Τούρκου Σουλτάνου περί συμμοριών Ποντίων είναι ενδεικτικές της νοοτροπίας της σημερινής ηγεσίας της γείτονος χώρας και του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει τα εγκλήματα που τελέστηκαν από τους Νεότουρκους κατά των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής.»Ο σουλτάνος όχι μόνο αρνείται να ζητήσει συγγνώμη και να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των προγόνων μας αλλά συνεχίζει να προκαλεί και να προσβάλει τη μνήμη των 353.000 Ποντίων που σφαγιάστηκαν από τους Νεότουρκους.

»Δυστυχώς το επίσημο τουρκικό κράτος συνεχίζει το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, αρνούμενο να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων αλλά και όλων των χριστιανικών λαών της Ανατολής και να επανορθώσει σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

»Οι προκλητικές αυτές δηλώσεις, μια χρονιά μάλιστα κατά την οποία συμπληρώνονται 100 χρόνια από την έναρξη της δεύτερης φάσης της Γενοκτονίας των Ποντίων, μας υπενθυμίζουν το λόγο για τον οποίο οφείλουμε να βρισκόμαστε σε συνεχή εγρήγορση για την αποφυγή ανάλογων εγκλημάτων, καθώς είναι γνωστό πως όσοι δεν αναγνωρίζουν τα εγκλήματα που διέπραξαν είναι διατεθειμένοι να τα επαναλάβουν.

»Καλούμε την ελληνική Κυβέρνηση να αντιδράσει άμεσα στο παραλήρημα του σουλτάνου και να καταδικάσει την πρακτική που ακολουθεί με την παραποίηση της ιστορικής αλήθειας και τη συνεχή προκλητικότητα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here