Βίντεο ντοκουμέντο από την μεγάλη ανακάλυψη στην Κυπριακή ΑΟΖ!-Η στιγμή που το τρυπάνι εντοπίζει τον «χρυσό» στο τεμάχιο 10! (ΒΙΝΤΕΟ)

0
320

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο από τη μεγαλύτερη ανακάλυψη στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η γεώτρηση της κοινοπραξίας ExxonMobil και Qatar Petroleum στον στόχο «Γλαύκος» στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ αποκάλυψε κοίτασμα που κυμαίνεται μεταξύ 5 και 8 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Αντιπρόεδρος της ExxonMobil Τρίσταν Άσπρεΐ.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής ανακάλυψη στην κυπριακή ΑΟΖ και με βάση τα επίσημα στοιχεία μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια, ανέφερε σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Λακκοτρύπης.

Ωστόσο, όπως σημείωσε ο κ. Λακκοτρύπης θα χρειαστεί να γίνουν περαιτέρω εργασίες αξιολόγησης για να εκτιμηθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια η ποσότητα φυσικού αερίου.

Παράλληλα, ο κ. Λακκοτρύπης είπε πως τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το κοίτασμα «Γλαύκος» αποτελεί έναν εξαιρετικής ποιότητας ταμιευτήρα.

Ο κ. Λακκοτρύπης σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τη στιγμή που το τρυπάνι της κοινοπραξίας εντοπίζει το κοίτασμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here