Καταγγελτικός ο Τράγκας!-«Κομπάρσος ο Τσίπρας σε στημένο παιχνίδι το μόνο που κάνει είναι να γλείφει» – «Η Κομισιόν εκβιάζει την χώρα μας»

0
172

Οι καταγγελίες και η σκληρή κριτική από τον Γιώργο Τράγκα συνεχίζονται.

Μέσα από την εκπομπή του, «Εν Αθήναις» και τα Παραπολιτικά 90.1 Fm, μίλησε για την έκθεση της Κομισιόν, για τις δηλώσεις Ερντογάν περί γενοκτονίας των Ποντίων αλλά και το αποτέλεσμα της συνάντησης Τραμπ – Κίμ Γιονγκ Ουν.

Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος είπε:

«Έρχονται επώδυνες μέρες χειρότερες από πριν. Όλα θα τα πληρώσει η επόμενη κυβέρνηση. Όλα τα «ναι» που είπε η Βουλή του προτεκτοράτου, όλα θα τα πληρώσει η επόμενη κυβέρνηση. Πιθανότατα τα πάντα θα σκάσουν στα χέρια του Μητσοτάκη. Η Κομισιόν εκβιάζει την χώρα μας απαιτώντας όπως σημειώνει και ο τύπος σήμερα, επιστροφή σε αυστηρότατη λιτότητα μειώνοντας το προσδόκιμο ζωής των Ελλήνων. Ζητάνε ακύρωση των 120 δόσεων και νέα σφοδρότερα μέτρα. Όλοι πλέον τραβάνε το χαλί στον ανεκδιήγητο Τσίπρα και ρίχνουν όλες τις καυτές πατάτες στον Μητσοτάκη. Από τώρα μας βάζουν σε νέα τροχιά μνημονιακής λιτότητας. Όλα τα καταστροφικά αποτελέσματα του Τσίπρα θα πάνε στην αγκαλιά του Μητσοτάκη. Ο Μητσοτάκης έγινε αρχηγός της ΝΔ γιατί έπρεπε να περιμένει στη γωνία τον βολικό Τσίπρα.

Και πρόσθεσε στη συνέχεια ο Γιώργος Τράγκας: «Διαβάζω στο διαδίκτυο το σχέδιο της κυβέρνησης για αύξηση των εσόδων, μέσω είσπραξης μέρους των οφειλών στην εφορία από τους πάνω από 4 εκατ. φορολογούμενους. Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν μόνο από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές θα πρέπει να μπουν στα κρατικά ταμεία τουλάχιστον 5,5 δισ. ευρώ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι έχουν ανοικτούς λογαριασμούς με την Εφορία θα βρεθούν σε τρομακτική πίεση, με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, ενοικίων, μισθών και συντάξεων και δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων. Πάνω από 6 στους 10 οφειλέτες ή για την ακρίβεια το 66% όσων έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία θα βρεθούν υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Ταυτόχρονα ο ελεγκτικός κλοιός σφίγγει για τους φορολογούμενους με μεγάλη οικονομική επιφάνεια ενώ υπό συνεχή παρακολούθηση θα βρίσκονται επιχειρήσεις και επαγγελματίες για την απόδοση του ΦΠΑ αλλά και οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Ειδικότερα όπως προκύπτει από την έκθεση της Κομισιόν, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δεσμεύεται φέτος για:

Την είσπραξη 2,9 δισ. ευρώ από τα παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη αυτά δηλαδή που δημιουργήθηκαν μέχρι το τέλος του 2018.

Το 27% των φρέσκων ληξιπρόθεσμων οφειλών, αυτών δηλαδή που θα δημιουργηθούν φέτος. Με δεδομένο ότι τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη κινούνται στην περιοχή των 10 δισ. ευρώ ο εισπρακτικός μηχανισμός θα πρέπει να οδηγήσει στα κρατικά ταμεία έσοδα ύψους 2,7 δισ. ευρώ από τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη. Σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ, οι οφειλέτες θα νιώσουν έντονα το πρέσινγκ των φορολογικών αρχών με τηλεφωνικές οχλήσεις και email πριν φθάσουν στο σημείο των δεσμεύσεων τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων.
Την είσπραξη 675 εκατ. ευρώ από τους μεγάλους οφειλέτες.

Να ελέγξει το 70% των φρέσκων φορολογικών υποθέσεων της τελευταίας πενταετίας. Και το 2018 είχε βάλει τον ίδιο στόχο αλλά δεν κατάφερε να τον πιάσει αφού ο ελεγκτικός μηχανισμός κατάφερε να ελέγξει μόλις το 46,3% των νέων υποθέσεων.

Να ελέγξει φορολογούμενους με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και να εισπράξει το 40% των φόρων και προστίμων που θα επιβάλει.

Τη διενέργεια 20.000 φορολογικών ελέγχων από κινητές μονάδες

Την ίδια ώρα η Κομισιόν στην έκθεσή της αναδεικνύει την υπερφορολόγηση των ελληνικών νοικοκυριών συγκρίνοντας την Ελλάδα με άλλες χώρες της Ε.Ε. Η Κομισιόν υποστηρίζει ότι η μέση φορολογική επιβάρυνση για την εργασία στην Ελλάδα είναι υψηλή. Η αύξηση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών επηρέασαν και τους αυτοαπασχολούμενους. Μάλιστα, η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση των χωρών με το μεγαλύτερο έλλειμμα ΦΠΑ, με τη Ρουμανία να βρίσκεται στην πρώτη θέση της Ε.Ε.»

Και συνέχισε ο Γ. Τράγκας: «Η Κομισιόν ζητάει μείωση των δαπανών του δημοσίου, μείωση των συμβασιούχων. Όλα αυτά που έρχονται οδηγούν σε διάλυση της κοινωνίας θα έχουμε νέα κύματα βίαιης μετανάστευσης. Το ευρωπαϊκό τόξο είναι τόξο δουλείας. Η κυβέρνηση θα πρέπει να επιταχύνει τις ενέργειές της για την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων μέχρι το Εurogroup της 11ης Μαρτίου, προκειμένου η χώρα να πάρει το 1 δισ. ευρώ, το οποίο προέρχεται κυρίως από τα κέρδη ελληνικών ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους η ΕΚΤ και κεντρικές τράπεζες χωρών της Ευρωζώνης. Ειδικότερα, η Επιτροπή εκφράζει ενστάσεις σχετικά με το σχέδιο που θα διαδεχθεί το νόμο Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας, θεωρώντας ότι η προστασία πρέπει να παρέχεται στοχευμένα στις ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού. Όλα αυτά είναι προσωρινά μέχρι να έρθει η νέα κυβέρνηση, θα επανέλθει η μείωση των συντάξεων μην έχετε αυταπάτες. Από χθες όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα ασχολούνται με την κομισιόν».

Και πρόσθεσε: «Αυτό που λέει ο Μητσοτάκης για μείωση της φορολογίας είναι μπούρδες. Οτιδήποτε θελήσει να κάνει πρέπει να ρωτήσει. Η Ελλάδα είναι σε πλήρη κατοχή. Αν μάλιστα δεχθούν οι Γερμανοί να μειώσουν τον φόρο θα επιβάλουν μείωση δαπανών και μείωση προσωπικού στο δημόσιο. Από την μία μεριά είναι ο απριλιανός κλώνος, γιός απριλιανών εργολάβων και από την άλλη είναι ο γερμανόφωνος, η γερμανική κλίση της αγίας οικογένειας με τις νταντάδες.»

«Πάμε 100% σε εκτεταμένες αλλαγές συνόρων. Ο Τσίπρας υπήρξε μαριονέτα της Μέρκελ και πληρωμένος από τον Σόρος».

Όσο για τον Ερντογάν και τις δηλώσεις του είπε: «Ο Ερντογάν σε ομιλία του καυχήθηκε για τη γενοκτονία των Ποντίων και το πώς, όπως είπε, πέταξαν τις συμμορίες των Ποντίων στην θάλασσα. Ο προδότης, τον μαζεύει κοντά του και έρχεται και λέει καλά κάναμε και πετάξαμε τις συμμορίες των Ποντίων στη θάλασσα. Το μόνο που ξέρει να κάνει ο Τσίπρας είναι να γλείφει».

Για την συνάντηση Τράμπ- Κιμ Γιονγκ Ουν ανέφερε: «Έληξε η σύνοδος κορυφής Τράμπ-Κιμ Γιονγκ Ουν χωρίς κάποια συμφωνία. Δεν υπήρξε κοινή συνέντευξη τύπου, ο Κιμ υποσχέθηκε να κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Σύμφωνα με το CNN το γεύμα εργασίας Τραμπ-Κιμ ακυρώθηκε, καθώς επίσης και μια κοινή τελετή, η οποία είχε προγραμματιστεί. Σε δηλώσεις του στη συνέχεια ο πρόεδρος των ΗΠΑ επεσήμανε ότι η συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει συμφωνία εξαιτίας των αιτημάτων της Πιονγκγιάνγκ να αρθούν οι αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της, σχολιάζοντας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ότι: «Μερικές φορές πρέπει να αποχωρείς (από τις διαπραγματεύσεις) και αυτή ήταν μία από αυτές».

Για το Σκοπιανό σημείωσε:

«Σε ομολογία του ο Μάθιου Νίμιτς είπε πως «Υπάρχουν ζητήματα στην εμπορική χρήση του ονόματος “Μακεδονία…». Μετά το δημοσίευμα το BBC έχουν πάρει φωτιά όλα τα διεθνή ΜΜΕ».

«Ο Μητσοτάκης είναι στη Μόσχα όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας Βιτσισλάβ Βολόντιν αλλά θα έχει και γεύμα εργασίας με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ».

Ο Γιώργος Τράγκας τέλος άφησε αιχμές για τον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας: «Δεν θα μπορούσα ποτέ να ψηφίσω κάποιον που στέλνει εκατοντάδες sms στον Χατζηνικολάου εναντίον μου γιατί δεν ανέχεται την δημοκρατική κριτική μου, και δεν δέχεται την ελευθερία των ιδεών μου. Είμαι υπέρ των δικαιωμάτων και είμαι υποστηρικτής της ελεύθερης γνώμης που μπορεί να έχει η απέναντι πλευρά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here