Σε πλήρη ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα αναφέρει ο ο ΑΝΥΕΘΑ Ρήγας!-«Χρειάζονται προσλήψεις και όχι στράτευση γυναικών ή αύξηση θητείας»

0
123

Την ετοιμότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων να απαντήσουν σε οποιαδήποτε τουρκική πρόκληση υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Πάνος Ρήγας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Αναφερόμενος στην τουρκική άσκηση “Γαλάζια πατρίδα” τόνισε: Το σύστημα επιτήρησης των ενόπλων δυνάμεων είναι σε ετοιμότητα. Εφόσον δεν υπερβούν τα όρια στη βάση του διεθνούς δικαίου δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Εχουμε ισχυρή αποτρεπτική δύναμη. Η χώρα μας είναι σε θέση να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση, εφόσον συμβεί. Αλλά δεν χρειάζεται να υπερβάλλουμε εκ προοιμίου”.

Πρόσθεσε επίσης ότι “γίνεται σχεδιασμός για εξοπλιστικά προγράμματα και θα προχωρήσει ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας. Δεν υπάρχει θέμα για στρατιωτική θητεία των γυναικών ούτε για αύξηση της θητείας των κληρωτών. Χρειάζονται προσλήψεις μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού”.

“Είναι έτοιμο -συνέχισε- ένα νομοσχέδιο για τα δικαιώματα των φαντάρων και για τα ζητήματα που αφορούν το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here