Απάντηση Αποστολάκη σε Λοβέρδο για την εκπαίδευση των Ιπτάμενων της Πολεμικής Αεροπορίας!

0
121
T-6

Στην ερώτηση του Ανδρέα Λοβέρδου, βουλευτή ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχετικά με την εκπαίδευση των ιπτάμενων της Πολεμικής Αεροπορίας απάντησε ο υπουργός Άμυνας, Αποστολάκης.

Πιο συγκεκριμένα, στην σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής με θέμα «Εκπαίδευση Ιπταμένων στην Πολεμική Αεροπορία –120 ΠΕΑ» ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης έκανε γνωστό ότι: «Κατ’ αρχάς διαπιστώνεται, από τα τηρούμενα στοιχεία στο ΓΕΑ, ότι κατά μέσο όρο οι Ιπτάμενοι εκπαιδευτές της 120 ΠΕΑ συμπληρώνουν ώρες πτήσης που δεν υπολείπονται των λοιπών Ιπταμένων Αξιωματικών της Π.Α. Επίσης δεν υφίσταται καμία περίπτωση Ιπτάμενου Αξιωματικού, που υπηρετεί στην 120 ΠΕΑ, ο οποίος να έχει αιτηθεί την μετάθεσή του λόγω μη συγκέντρωσης των απαιτούμενων ωρών πτήσης.»

Αναφορικά με τη διαθεσιμότητα των αεροσκαφών Τ-2 και Τ-6 ο Υπουργός απάντησε ενημερώνοντας ότι «αυτή αποτελεί ένα δυναμικό στοιχείο, που μεταβάλλεται διαρκώς, αφού εξαρτάται από διαφόρους παράγοντες. Τέλος η Π.Α. προβαίνει συνεχώς σε ενέργειες με σκοπό την αντιμετώπιση του προβλήματος, μέχρι την οριστική επίλυσή του, πλην όμως τα εν ενεργεία αεροσκάφη επαρκούν για την ικανοποιητική ροή του εκπαιδευτικού προγράμματος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here