ΟΧΙ από τον Βαρθολομαίο για αυτοκεφαλία των Σκοπίων!-«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση»

0
121

Κάθετος ήταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σχετικά με την τροποποίηση Συντάγματος της Σερβικής  Ορθόδοξης Εκκλησίας και τα σύνορά της, αν και η Ουκρανική Εκκλησία έλαβε το Αυτοκέφαλο παρά τις αντιρρήσεις που εξέφρασε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

«Επί του παρόντος, δυστυχώς υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση. Μερικοί συγκρίνουν την περίπτωση της Ουκρανίας με τα Σκόπια και το Μαυροβούνιο και το κάνουν πολύ επιδέξια, επειδή θέλουν να οδηγήσουν τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία κατά του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως», είπε ο Βαρθολομαίος.

Οι παραπάνω δηλώσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως έγιναν μετά από δημοσιεύματα που έφεραν την Εκκλησία του Μαυροβουνίου και των Σκοπίων να βλέπουν ότι θα μπορούσαν να ανεξαρτητοποιηθούν από τη Σερβική Εκκλησία σε ένα παρόμοιο σενάριο με αυτό της Ουκρανικής Εκκλησίας.

«Πολλοί Μητροπολίτες της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας φοβούνται ότι αυτό που συνέβη με την Ουκρανία θα μπορούσε να επαναληφθεί στο Μαυροβούνιο και την Οχρίδα. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι», είπε ο Πατριάρχης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here