Έφτασε στο ελληνικό κοινοβούλιο η είδηση «βόμβα» για τους ελεγκτές των ΗΠΑ στις Ειδικές Δυνάμεις!-Έλεγχος εκ των έσω θέλουν οι ΗΠΑ-Γιατί δεν αντιδρά ο προδότης Αποστολάκης;

0
162

Η αποκαλυπτική είδηση των τελευταίων ημερών που προκάλεσε αντιδράσεις έφτασε και στο ελληνικό κοινοβούλιο, αναφερόμαστε φυσικά στην τοποθέτηση ελεγκτών-τοποτηρητών στις Ελληνικές Δυνάμεις.

Γιατί να αφήσουν οι Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις έναν τέτοιο εξωγενή έλεγχο στο ένδον του ελληνικού στρατού;

Το θέμα έθιξε ο πρόεδρος του κόμματος Δύναμη Ελληνισμού, Δημήτρης Καμμένος.

Ο Δ.Καμμένος έκανε την ακόλουθη ερώτηση με βάση το δημοσίευμά μας προς το ΥΠΕΘΑ και την κατέθεσε στην Βουλή:

«Ισχύει το δημοσίευμα που αναφέρει ότι οι Αμερικανοί ζήτησαν επίσημα να υπάρχουν μόνιμα ενταγμένα στελέχη των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στις πλέον αξιόμαχες μονάδες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων; Ποια θα είναι η επίσημη απάντηση του Υπουργείου σε περίπτωση που πραμγατοποιηθεί/έχει πραγματοποιηθεί μια τέτοια πρόταση;

Αε περίπτωση που οι Αμερικανοί αποκτήσουν στελέχη τους στις πλέον αξιόμαχες μονάδες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων πρακτικά θα έχουν πρωτογενή πληροφόρηση για τις κινήσεις των ελληνικών ειδικών δυνάμεων σε περίπτωση ελληνοτουρκικής «θερμής κρίσης».

Ποια είναι η επίσημη θέση του Υπουργείου απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο κατάφωρου ελέγχου σε έναν τόσο ευαίσθητο και νευραλγικό τομέα που αφορά την εθνική άμυνα της χώρας;

Στην συνέχεια ο Δημήτρης Καμμένος απευθύνει ερώτηση στον ίδιο τον ΥΕΘΑ Ε.Αποστολάκη

Κύριε υπουργέ

Σύμφωνα με άρθρο του κ. Γεράσιμου Χουντάλα που δημοσιεύτηκε στις 20 Φεβρουαρίου στο διαδίκτυο  οι ΗΠΑ ζήτησαν επίσημα από την ελληνική κυβέρνηση προϊδεάζοντας για το τι μέλλει γενέσθαι στα ελληνοτουρκικά και όχι μόνο την τοποθέτηση Στρατιωτικών Συνδέσμων (Military Liaison Officers), πρακτικά «κομισάριων-τοποτηρητών» στις κρίσιμες μονάδες ειδικών επιχειρησιακών δραστηριοτήτων τους και την δυνατότητα να γνωρίζουν και τυχόν έκτακτη ανάπτυξή τους.

Δηλαδή στον κορμό της Δύναμης “Δ”. Καθόλου τυχαίο: Η Ζ’ΜΑΚ προορίζεται να είναι η πρώτη που θα εμπλακεί σε τυχόν τουρκική ενέργεια κατάληψης ελληνικού νησιωτικού εδάφους, με ειδίκευση την καταστροφή του εχθρού που έχει καταλάβει βραχονησίδες.

Το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ), θεωρείται η πιο άρτια και με πολλαπλή «πολιτική» χρήσημονάδα, με καθήκοντα την διείσδυση στην εχθρική ενδοχώρα και την εκτέλεση των κορυφαίων προσώπων της τουρκικής αλυσίδας διοίκησης, αλλά και την καταστροφή τουρκικών στρατηγικών υποδομών.

Η ΔΥΚ είναι προορισμένη να εξαπολυθεί σε αποστολές καταστροφής των τουρκικών παράκτιων αμυντικών εγκαταστάσεων.

Και η 31η ΜΕΕΔ έχει ως αποστολή την διείσδυση στο τουρκικό έδαφος και την περισυλλογή των Ελλήνων πιλότων που θα καταρριφθούν σε επιχειρήσεις εντός της τουρκικής επικράτειας.

Ο πολιτικός έλεγχος – γιατί περί αυτού πρόκειται – εν είδη «κομισάριων» των ελληνικών ειδικών δυνάμεων, υπαγορεύεται από την ανάγκη των ΗΠΑ να ελέγξουν το μοναδικό ετοιμοπόλεμο κομμάτι των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων (πλην των Μοιρών μαχητικών της ΠΑ και ορισμένων ναυτικών μονάδων) οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί των οποίων είναι μόνιμοι, ανησυχούν για την παρακμή της χώρας και σε περίπτωση ατυχούς για την Ελλάδα, εξέλιξης μιας ελληνοτουρκικής «θερμής» κρίσης, θα μπορούσαν να αντιδράσουν σε δεύτερη φάση με τρόπο που δεν είναι αυτός που θέλουν οι ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here