Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το νέο ΠΑΣΟΚ; – Αυτά είναι τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ!

0
669

Τον Φεβρουάριο του 2017, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου, είχε δώσει λίστα με 40 πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ…

Σήμερα, η λίστα αυτή εμπλουτίστηκε και με τις υπουργοποιήσεις των κ.κ. Μωραϊτη και Τόλκα, προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ, σε μια προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα, να διεμβολίσει το ΚΙΝΑΛ και να κλείσει έναν πολιτικό αρραβώνα με το λεγόμενο παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ, με απώτερο στόχο να πρωταγωνιστήσει στον Κεντροαριστερό χώρο.

Με τον Χρήστο Σπίρτζη, που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στο χώρο της Κεντροαριστεράς, στο ρόλο του μεσάζοντα στις μεταγραφές, ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταφέρει να ενισχύσει την πασοκογενή συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελείται από πολλά πρώην πράσινα στελέχη όπως οι Αντώνης Κοτσακάς, Ξενογιαννακοπούλου, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Θεοδώρα Τζάκρη, Νίκος Κοτζιάς (κι αυτός στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου), Νίκος Τόσκας, Μάρκος Μπόλαρης, Γιάννης Ραγκούσης που συμμετέχει στις εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, Τζουμάκας που έχει εκφραστεί θετικά για τον ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.

Οπως μας θύμισε στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό, ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα αποτελείται από τα «ορφανά του Ακη», και τους «κηπουρούς του ΠΑΣΟΚ».

Τα ορφανά του Ακη

Συγκεκριμένα, από την ομάδα του Ακη Τσοχατζόπουλου προέρχονται στελέχη όπως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη που διαφώνησαν με το δεύτερο μνημόνιο του Γιώργου Παπανδρέου, εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, και λίγο αργότερα ψήφισαν το 3ο μνημόνιο.

«Οι κηπουροί» του ΠΑΣΟΚ

Η τελευταία μεταγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο νέος υφυπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, Αγγελος Τόλκας που υπήρξε υφυπουργός του Γιώργου Παπανδρέου και κλασικός κηπουρός, όπως ονομάστηκαν τα στελέχη που ανέδειξε από την αφάνεια ο ΓΑΠ.

Παρόμοια είναι και η περίπτωση του Γιάννη Ραγκούση, τον οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε από την Πάρο όπου ήταν Δήμαρχος και τον έχρισε δεξί του χέρι. Για τον Γιάννη Ραγκούση, ο Γιώργος Φλωρίδης χρησιμοποίησε την έκφραση «κηπουροί του ΠΑΣΟΚ».

Η παλαιότερη λίστα του κ. Κεγκέρογλου, από την οποία αρκετοί έχουν αποχωρήσει, αλλά φροντίζει να εμπλουτίζει ο Τσίπρας:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here