Αρχική Διεθνή Αδιανόητο αυτό που συμβαίνει! – Μετά την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών προτείνουν...

Αδιανόητο αυτό που συμβαίνει! – Μετά την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών προτείνουν Τσίπρα και Ζάεφ για το… Νόμπελ Ειρήνης!

0
52

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας εξέδωσε την πρώτη της ανακοίνωση, κάνοντας γνωστό ότι και επίσημα πλέον τίθεται σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών.

Μετά την αποστολή της ρηματικής διακοίνωσης από την Αθήνα, που ενημέρωνε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, τα Σκόπια ανακοίνωσαν ότι πλέον από την Τρίτη τίθενται σε ισχύ οι συνταγματικές αλλαγές που είχαν περάσει από το κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας τον Ιανουάριο.

Η ανακοίνωση δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης, στην οποία ήδη έχει γίνει η αλλαγή του λογότυπου σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Βέβαια οι αλλαγές γίνονται σταδιακά. Για παράδειγμα, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών ακόμη υπάρχει το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Ο Νικολά Ντιμιτρόφ, μέσω Twitter, επίσης ανακοίνωσε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών τίθεται σε εφαρμογή. «Μόλις ανταλλάξαμε την τελευταία ρηματική διακοίνωση: Η Συμφωνία των Πρεσπών τίθεται σε εφαρμογή! Είθε η σημερινή ημέρα να είναι η αρχή μιας μακράς φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here