Προκαλούν οι Τούρκοι λίγο πριν την συνάντηση Αποστολάκη-Ακάρ!-Πραγματοποίησαν ασκήσεις με πραγματικά πυρά νότια του Καστελόριζου (ΦΩΤΟ)

0
121

Σε νέα πρόκληση προχώρησαν οι Τούρκοι λίγο πριν τη συνάντηση Ακάρ-Αποστολάκη, αυτή την φορά δέσμευσαν περιοχές νότια του Καστελόριζου για ασκήσεις με πραγματικά πυρά, την ώρα που ελληνική κυβέρνηση και ΥΕΘΑ ψεύδονται για αποκλιμάκωση της κρίσης και έναρξη νέας εποχής στα ελληνοτουρκικά.

Το μόνο που μένει να δούμε είναι την έκβαση της συνάντησης του προδότη Αποστολάκη με Ακάρ, γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά την συνάντηση του Αλέξη εκεί με τον Ερντογάν άλλαξαν πολλά.

Ένα 24ωρο πριν από την συνάντηση που αναμένεται να έχουν στο περιθώριο της συνάντησης του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες οι υπουργοί άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας, η Άγκυρα συνεχίζει να προκαλεί.

Αν και αντικείμενο της πρώτης συνάντησης Ακάρ – Αποστολάκη με την ιδιότητα τους ως Υπουργών Άμυνας, είναι η μείωση της έντασης, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX (0251/19) με την οποία αναγγέλλει την διεξαγωγή ασκήσεων με πραγματικά πυρά σε μια περιοχή εντός του ελληνικού FIR και εντός της ελληνικής ζώνης ευθύνης για Έρευνα και Διάσωση (SRR).

Δεν είναι τυχαίο ότι η περιοχή της άσκησης έχει επιλεγεί με τέτοιο τρόπο που να παραπέμπει και στην αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην συγκεκριμένη περιοχή νότια του Καστελόριζου.

Η έκδοση δεκάδων NAVTEX και NOTAM’s από τις τουρκικές Αρχές αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών και για την υιοθέτηση ΜΟΕ, αν και θεωρείται μάλλον απίθανο να αλλάξει η τουρκική τακτική που στοχεύει στο «πριόνισμα» ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και αρμοδιοτήτων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Να υπενθυμίσουμε την προδοτική δήλωση του Αποστολάκη, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες δήλωσε ότι είναι υπέρ της κατάπτυστης συμφωνίας, και πρότεινε μάλιστα και κοινές ασκήσεις με Σκοπιανούς!

Η τουρκική NAVTEX:

TURNHOS N/W : 0251/19
MEDITERRANEAN SEA
LIVE FIRING EXERCISE, ON 12 FEB 19 FROM 0730Z TO 0830Z IN AREA BOUNDED BY;
35 00.00 N – 029 41.00 E
35 00.00 N – 030 30.00 E
34 30.00 N – 030 30.00 E
34 30.00 N – 029 42.00 E

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here