Ανθηρό είναι το εμπόριο οργάνων – Μεσίτες οργάνων προσεγγίζουν μετανάστες, με την προσφορά ενός ταξιδιού στην Ευρώπη!

0
360

Όπως όλα δείχνουν, το εμπόριο οργάνων είναι ανθηρό στην Αίγυπτο, ενισχύεται από την χρηματοδότηση της ΕΕ για τους πρόσφυγες από τις δυνάμεις ασφαλείας…

Το εχθρικό περιβάλλον που δημιουργείται από την αυθαίρετη κράτηση των μεταναστών, και την αύξηση των αμοιβών των λαθρεμπόρων, δημιουργεί μια ιδανική ευκαιρία για τους αδίστακτους μεσίτες οργάνων που προσεγγίζουν τους απελπισμένους να συγκεντρώσουν κεφάλαια για να διασχίσουν τη Μεσόγειο.

Ανεπίσημα στοιχεία δείχνουν, ότι οι μεσίτες οργάνων προσεγγίζουν όλο και περισσότερο τους μετανάστες με την προσφορά ενός ταξιδιού στην Ευρώπη, και με αντάλλαγμα τη δωρεά ενός οργάνου. Η ειρωνεία είναι ότι το εμπόριο καθοδηγείται από την ευρεία πολιτική της ΕΕ να «εξωτερικοποιηθούν τα σύνορα» με την αύξηση της ικανότητας των αφρικανικών κρατών όπως η Λιβύη, η Αίγυπτος και το Σουδάν να διαχειριστούν τη μετανάστευση, δεδομένης της ώθησης του Ταμείου Κατασχέσεων Έκτακτης Ανάγκης της ΕΕ για την Αφρική.

Τα στοιχεία που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2018 δείχνουν ότι λιγότεροι άνθρωποι διαφεύγουν τώρα στην Ευρώπη μέσω των βόρειων αιγυπτιακών ακτών. Ωστόσο, ενώ ο αριθμός των μεταναστών, των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων που διασχίζουν την κεντρική μεσογειακή διαδρομή της Αιγύπτου έχει μειωθεί, το de facto κλείσιμο των συνόρων έχει ωθήσει τους πολίτες σε παράνομες πρακτικές, αυξάνοντας τα εγκληματικά δίκτυα. Με στόχο να φύγουν από την Αίγυπτο με κάθε τρόπο, οι μετανάστες στοχεύουν στην πώληση οργάνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here