Γιατί οι Εβραίοι θεωρούν Εβραίο όποιον έχει μητέρα Εβραία και ΟΧΙ πατέρα. Σε τι οφείλεται η μητροκρατία στους Εβραίους ;

0
734

Ένα ασυνήθιστο φαινόμενο συμβαίνει με τους Εβραίους εδώ και για χιλιετίες με τους Εβραίους να αποδέχονται ως Εβραίο όποιον έχει μητέρα Εβραία και ΌΧΙ και Πατέρα, όπως συμβαίνει στην περίπτωση όλων των υπόλοιπων λαών.
Σαφώς αυτό δεν οφείλεται σε ανάλογο του σπαρτιατικού πνεύματος γυναικών Εβραίων, καθώς οι Εβραίες πάντα ήσαν υποταγμένες στους άνδρες τους, και ουδέποτε έπαιξαν κάποιον σημαντικό ρόλο, μιας και η ίδια η ιουδαϊκή θρησκείας τους κατατάσσει κατώτερες των ανδρών τους.
Εδώ γεννάται ένα μεγάλο ερώτημα γιατί λοιπόν οι Εβραίοι απορρίπτουν τον Πατέρα ενώ αποδέχονται την Μητέρα ;

Μιας και η καταγωγή ενός τέκνου από άποψη συγγένειας είτε αυτός γεννιέται εκ Μητρός είτε εκ Πατρός έχει την ίδια υπόσταση, ωστόσο οι Εβραίοι και κυρίως όταν μιλάμε για τους Εβραίους ομιλούμε για την θρησκεία τους αποδέχονται ως Εβραίο όποιον έχει Μητέρα Εβραία.

Τα πράγματα ξεκινούν από τις εποχές που οι Εβραίοι ήσαν δούλοι στην Αίγυπτο, Περσία, και υποτελείς των Ελλήνων και Ρωμαίων.
Οι Εβραίοι για να πετύχουν την εύνοια των αρχόντων όσο ήσαν υποτελείς Αιγυπτίων Περσών Ελλήνων και Ρωμαίων πολλές φορές διέθεταν τις συζύγους – γυναίκες τους υπό την διάθεση των ξένων ανδρών ως αντάλλαγμα.

Μια από τις αποδείξεις για την διάθεση της συντρόφου σε ξένο άνδρα με σκοπό τον πλουτισμό ή την εξουσία είναι ο ίδιος ο Πατριάρχης των Εβραίων ο Αβραά,μ ο οποίος έχοντας μια πολύ όμορφη γυναίκα την Σάρα η οποία ήταν και η ετεροθαλής αδερφή του, την διέθεσε ως γυναίκα του στον Φαραώ ψευδόμενος ότι την έχει μόνον ως αδερφή για να λάβει μεγάλη περιουσία ως συγγενής πλέον του Φαραώ

Η ίδια η παλαιά διαθήκη μας περιγράφει την ιστορία αυτή με τον πλέον γλαφυρό τρόπο σαφώς αποκρύπτοντας την πραγματική μορφή της ιστορίας και επικαλύπτοντας την με δικαιολογίες που εξυπηρετούν θρησκευτικούς σκοπούς και γίνονται αντιληπτά τα επικαλυπτόμενα μέρη της περιγραφής της ιστορίας του Αβραάμ από έμπειρους μελετητές.
Το ίδιο όμως έκανε ο Αβραάμ στην περίπτωση του βασιλέα των Φιλισταίων του Αβιμέλεχ του διέθεσε την γυναίκα του την όμορφη Σάρα για να λάβει πλούτη δόξα και εξουσία όπως και έγινε, μάλιστα όταν το έμαθε ο Αβιμέλεχ ανάγκασε τον Αβραάμ να ορκιστεί ότι δεν θα το ξανακάνει όπως και ορκίστηκε Αβραάμ, ενώ στην περίπτωση του Φαραώ ο οποίος αηδιασμένος από τα ψεύδη του Αβραάμ τον εξεδίωξε από την Αίγυπτο και μάλιστα με την συνοδεία του στρατού του να βεβαιωθεί ότι θα φύγει από τα όρια της Αιγύπτου μαζί με όλον τον λαό του.

Σαφώς τα θρησκευτικά βιβλίο των Εβραίων παραποιούν τα πραγματικά γεγονότα προσπαθώντας να ηρωοποιήσουν τον Αβραάμ, αλλά η ιστορία και μια καλύτερη και πιο εκτενή μελέτη ξεγυμνώνει τα πράγματα αποκαλύπτοντας την αλήθεια των ηθικών αξιών των Εβραίων εκείνης της εποχής.

Αυτή η τακτική του πλουτισμού με συνταγή την “πώληση” ή διάθεση ως αντάλλαγμα της ίδιας της συζύγου σε ξένους πλούσιους άνδρες ή βασιλείς, ήταν στα πλαίσια των ηθικών αξιών των Εβραίων εκείνης της εποχής.
Όταν κατάκτησε ο Μέγας Αλέξανδρο την Περσία εκείνη την εποχή που οι Εβραίοι ήσαν υπήκοοι της Περσικής Αυτοκρατορίας, οι Ιστορική μας μεταφέρουν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος επέβαλε στους Πέρσες να μην παντρεύονται τις μητέρες τους όταν έθνησκε ο Πατέρας τους.
Στα πλαίσια των ηθικών αξιών των Περσών ήταν φυσιολογικό ο μεγαλύτερος υιός να νυμφεύεται την μητέρα του όταν πέθαινε ο πατέρας τους.

Αυτές οι ιστορικές αποδείξεις δείχνουν πόσο διαφορετική ήταν η κοινωνική αντίληψη των Εβραίων τότε από τους υπόλοιπους λαούς.

Την Ελληνιστική και τις Ρωμαϊκές περιόδους οι Εβραίοι ήταν αντιμέτωποι με το φαινόμενο το υπερπληθυσμού Ανδρών, μιας και το Ισραήλ ως ένα πέρασμα στην μέση Ανατολή συγκέντρωνε τεράστιο αριθμό στρατευμάτων, ανδρών αρρενωπών εκλεκτών με την ΕλληνοΡωμαϊκή ομορφιά και φυσική δύναμη λεγεωνάριων, κάτι που έλκυε τις Εβραίες οι οποίες προτιμούσαν περισσότερα αρρενωπούς ΕλληνοΡωμαίους “ημίθεους” στρατιώτες έναντι των αγύμναστων φανατικά θρησκευόμενων ανδρών των, οι οποίοι απείχαν από την ερωτική ζωή των συζύγων των πολλές φορές επικαλούμενοι θρησκευτικές απαγορεύσεις.

Τέτοιες προκαταλήψεις έλλειπαν από τους ΕλληνοΡωμαίους όπως έλλειπε ο θρησκευτικός φανατισμός κάνοντας τους περιζήτητους από Εβραίες συζύγους.
Έτσι ο στρατός των ΕλληνοΡωμαίων προσέφερε στις Εβραίες μια πλούσια ερωτική ζωή , δεν είναι τυχαίο πως οι ιστορικοί Εβραίοι οι σημερινοί σεφαραδίτες παρά την Σημιτική τους καταγωγή ενώ έπρεπε να είναι μελαψή όπως οι άραβες εν τούτοις έχουν περισσότερα Ευρωπαϊκά στοιχεία και είναι λευκοί στην πλειοψηφία.

Η πλούσια ερωτική ζωή των Εβραίων γυναικών με ΕλληνοΡωμαϊκό στρατό αλλά και οικειοθελή ανταλλαγή των συντρόφων από Εβραίους με τους άρχοντες ή πλούσιους άνδρες οδήγησε στην γέννηση πολλών παιδιών από ξένους άνδρες.
Το Ιουδαϊκό ιερατείο βρέθηκα αντιμέτωπη μπροστά στο μεγάλο αυτό ζήτημα και έπρεπε να θέσει κανόνες για την ένταξη των παιδιών αυτών στην εβραϊκή κοινωνία.
Έτσι πλέον ήταν μονόδρομος να θεωρείται ως Εβραίος αυτός που γεννιέται από Εβραία μητέρα και ΟΧΙ απαραίτητα από Εβραίο Πατέρα.

Μέχρι σήμερα τηρείται αυτή η παράδοση από τους Εβραίους καθώς αποτελεί μέρους του θρησκευτικού τους κανόνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here