Καμμένος και Τσίπρας συνεχιζουν να μας δουλεύουν! – Ζουράρις και Παπαχριστόπουλος, ανήκουν σε… δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες!

0
102

Με τη Βουλή των Ελλήνων να καταγράφει μία παγκόσμια πρωτοτυπία, οι Κώστας Ζουράρις και Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ανήκουν σε… δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες από το απόγευμα της Δευτέρας…

Τυπικά παραμένουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, ουσιαστικά με τις επιστολές τους στη Βουλή, με τις οποίες ζητούν να προσμετρώνται οι ψήφοι τους σ’ αυτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας στα νομοσχέδια που θα φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση, μονιμοποιώντας επί της ουσίας την πλειοψηφία – κουρελού, που γεννήθηκε όταν έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα.

Τον μόνο αστερίσκο βάζει ο Κώστας Ζουράρις, ο οποίος δεν ψηφίζει τη συνθήκη προσχώρησης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Με τη στάση τους οι Κώστας Ζουράρις και Θανάσης Παπαχριστόπουλος -μαζί με τους άλλους τέσσερις Έλενα Κουντουρά, Κατερίνα Παπακώστα, Βασίλη Κόκκαλη και Σπύρο Δανέλλη- μετεξελίσσουν την κυβέρνηση «κουρελού» σε κυβέρνηση – «κάβα», αφού άνευ όρων έξι βουλευτές έχουν «καταθέσει» τις θετικές τους ψήφους, προχωρώντας ακόμη στον ευτελισμό των κοινοβουλευτικών ηθών και πρακτικών.

Ερώτημα που προκύπτει αυτή την ώρα είναι πως θα αντιδράσει ο Πάνος Καμμένος, αφού μένει επί της ουσίας μόνο με τους Κώστα Κατσίκη και Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.

Ένα δεύτερο ερώτημα είναι αν θα προχωρήσει τελικά στην παραίτηση που έχει εξαγγείλει πολλάκις ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, αλλά έχει αναβάλλει, μετά από παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, που του ζήτησε να την καθυστερήσει.

Πάντως, η επιστολή του που θέτει στη διάθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας την ψήφο του δεν δείχνει διάθεση παραίτησης.

Ν.Δ.: Παγκόσμια πρωτοτυπία οι βουλευτές υβρίδια
Παγκόσμια πρωτοτυπία στα κοινοβουλευτικά χρονικά χαρακτηρίζουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας τις επιστολές των έξι «προθύμων» βουλευτών που ζητούν να προσμετράται η ψήφος τους για στήριξη των νομοσχεδίων που θα καταθέτει η Κυβέρνηση.

Η Νέα Δημοκρατία σημειώνει πως η κυβέρνηση γίνεται «κουρελού» με τη βούλα.

Χαρακτηρίζει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο και τον Κώστα Ζουράρι ως βουλευτές υβρίδια καθώς οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι θα ανήκουν ταυτοχρόνως και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση.

Αναλυτικά, πηγές της Νέας Δημοκρατίας ανέφεραν:

«Με την παράδοση της συνείδησης των προθύμων, η κυβέρνηση γίνεται κουρελού και με τη βούλα. Αν κάτι ωστόσο πραγματικά δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια κοινοβουλευτικά χρονικά είναι ότι ανάμεσα στα 6 δεκανίκια του κ. Τσίπρα μπορεί κανείς να βρει και δύο βουλευτές υβρίδια, καθώς οι κ. Ζουράρις και Παπαχρηστόπουλος ισχυρίζονται ότι θα ανήκουν ταυτοχρόνως και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση».

Αυγενάκης: Η θεσμική κατρακύλα της κυβέρνησης-κουρελού δεν έχει τέλος

«Ούτε στα Σοβιέτ!» δεν γίνονται αυτά, σχολιάζει ο Λευτέρης Αυγενάκης, για τους 6 «πρόθυμους» βουλευτές που ζήτησαν με επιστολές του να προσμετράται η ψήφος του μαζί με των 145 της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο twitter, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως με αυτή την κίνηση των 6 πρόθυμων βουλευτών, η θεσμική κατρακύλα και ο παραλογικός της κυβέρνησης δεν έχουν τέλος».

ΚΙΝΑΛ: Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ στην ακροδεξιά καλά κρατεί
Για διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ στην ακροδεξιά, με αφορμή τις επιστολές στήριξης στα κυβερνητικά νομοσχέδια των έξι «πρόθυμων» βουλευτών, κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

«Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ στην ακροδεξιά καλά κρατεί. Σύριζα, ΑΝΕΛ και τα δεκανίκια τους θα τελειώσουν μαζί», έγραψε ο Παύλος Χρηστίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here