Όλο και πιο κοντά η Αυτόνομη δημοκρατία του Ντονέσκ στην ενσωμάτωση στην Ρωσική Ομοσπονδία

0
145

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (RPD), ο νεοεκλεγείς Denis Pouchiline, ανακοίνωσε εχτες 28/1/2019 πως δρομολογήθηκε και είναι σε αίσια έκβαση, η διαδικασία ενσωμάτωσης της Δημοκρατίας του στην Ομοσπονδία της Ρωσίας.

«Η ενσωμάτωση του Donbass στη Ρωσία μπήκε σε μια φάση εντατική.Αλλά είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι αυτή θα ολοκληρωθεί αύριο » δήλωσε ο Denis Pouchiline στους δημοσιογράφους. Η επιτάχυνση της διαδικασίας ενσωμάτωσης αντανακλάται στην υπογραφή συμφωνίας διακοινοβουλευτικής συνεργασίας μεταξύ της Δημοκρατίας της Κριμαίας και των Λαϊκών Δημοκρατιών Donetsk και Lougansk (RPD και RPL), νωρίτερα αυτό το μήνα.

Αν η υπογραφή συμφωνιών φιλίας και συνεργασίας με την Οσετία του Νότου μπορούσε να θεωρηθεί μια έμμεση σύνδεση με τη Ρωσική Ομοσπονδία αυτή τη φορά είναι ένα από τα τμήματα της Ρωσίας που υπέγραψαν μια συμφωνία με τις 2 νέες Δημοκρατίες.

Αν σε αυτό προστεθεί ότι η Ρωσία είναι σε φάση ν΄απλοποιήσει την χορήγηση της ρωσικής υπηκοότητας για τα άτομα του Donbass και όσων έφυγαν από την Ουκρανία και ότι το internet σε RDP και RPL περνάει από τη Ρωσία και όχι από την Ουκρανία καταλαβαίνει κανείς καλά που κατευθύνεται το Donbass : στην οριστική απόσχιση από το Κιέβο και την ενσωμάτωση στη Ρωσία.

Ο Denis Pouchiline επίσης υπογράμμισε πως οι εταιρείες της RPD θα συμμετέχουν στα φεστιβάλ και τις εκθέσεις στη Ρωσία και ότι αυτή η εντατική επιτάχυνση της διαδικασίας ενσωμάτωσης συνδέθηκε με την επιθετική ρητορική του Κιέβου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here