Αραβικές συριακές φυλές επαναστάτησαν στην πόλη Al Mansourah-Πραγματοποιήθηκε η καταστολή της εξέγερσης από τις δυνάμεις FDS/SDF (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

0
111

Οι δυνάμεις των FDS/SDF υποστηριζόμενες από ΗΠΑ-Γαλλία κατέστειλαν μια έντονη εξέγερση των αραβικών συριακών φυλών που πραγματοποιήθηκε στην πόλη  Al Mansourah στα δυτικά της Raqqah.

Και που εκδηλώθηκε στις 23.1.19 μετά τη δολοφονία ενός νεαρού Συρο-άραβα από τις δυνάμεις των FDS. Ο νεαρός δολοφονήθηκε κατά τη διαδικασία βίαιης υποχρεωτικής στρατολόγησης που επιχειρούν οι YPG/PYD στην πόλη της Al Mansourah.

Οι κάτοικοι έκαψαν πολλά σημεία ελέγχου και τόπους των FDS έκαψαν επίσης το διοικητήριό τους και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Απελευθερώθηκαν 27 νέοι που οι FDS απήγαγαν τις 2 προηγούμενες μέρες για να τους εντάξουν βιαίως στις τάξεις τους να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των Αμερικάνων κατακτητών εισβολέων στη Συρία.

Η πόλη για τουλάχιστον 3 μέρες ως και τις 25/1/19 ήταν σε συνεχή εξέγερση κατά της κατοχής των FDS/SDF. Η πόλη Al Mansourah βρίσκεται στο Νότο του Ευφράτη μεταξύ τωνTabqa και Rakka . μια τοπική φυλή η Al Qamish επιτέθηκε στις θέσεις και σημεία ελέγχου των SDF.

Η πόλη είναι βόρεια από το σταυροδρόμι Resafa που είναι το όριο της προέλασης της 4ης DB τον Ιούνη του 2017, όταν αυτή οδηγήθηκε από τον Maher al Assad.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το dimpenews.com η κατάσταση κινδυνεύει να γίνει δυσάρεστη για τους SDF. Ο συριακός στρατός-SAA είναι συγκεντρωμένος στην Ithraiya που είναι η πίσω βάση για την έρημο της Ανατολής και το δρόμο του Χαλεπιού. Ο στρατός έχει διαρκή επαφή με τις φυλές και αν υπάρξει μια πιο γενικευμένη εξέγερση οι άνθρωποι των φυλών θα διαθέτουν τη λογισμική υποστήριξη του συριακού στρατού χωρίς αυτό να επηρεάσει τους Αμερικανούς που είναι στην αεροπορική βάση τους στην Al Tabqa.

Υπήρξε μια τέτοια κατάσταση στην al Mansourah που προς στιγμήν οι SDF όφειλαν να εγκαταλείψουν την πόλη.

Δείτε εικόνες και βίντεο που δημοσίευσε το dimpenews.com:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here