Ένα απίστευτα τρομακτικό βίντεο από την συντριβή ρωσικού βομβαρδιστικού Tupolev Tu-22M3!

0
163

Είναι στην κυριολεξία τρομακτικό το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από ρωσικά μέσα ενημέρωσης, όπου αποτυπώνεται η συντριβή του στρατηγικού βομβαρδιστικού Tu-22M3 στην περιοχή του Μουρμάνσκ.

Η προσγείωση πραγματοποιούνταν κάτω από εφιαλτικές συνθήκες, καθώς πέρα από την πυκνότατη χιονόστρωση, υπήρχε και τεράστια έλλειψη ορατότητας λόγω ομίχλης.

Όπως θα διαπιστώσετε και εσείς που ακούμπησε στο έδαφος, έσπασε σχεδόν στη μέση σχηματίζοντας ένα κεφαλαίο «Λ» και τυλίχθηκε στις φλόγες. Το αεροσκάφος είχε πετάξει σε μια αποστολή ρουτίνας, με εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Η τραγωδία είναι ότι η ρωσική Αεροπορία δεν έχει επιλογή παρά να εκπαιδεύεται σε τέτοιες συνθήκες, καθώς εάν ω μη γένοιτο συμβεί οτιδήποτε, οι συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή δεν είναι η εξαίρεση, αλλά μάλλον ο κανόνας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε αρχικά ότι το αεροσκάφος δεν ήταν οπλισμένο. Όπως όμως προέκυψε στη συνέχεια, το στρατηγικό βομβαρδιστικό μετέφερε ένας πύραυλο μακρού βεληνεκούς αέρος-επιφανείας (εναντίον πλοίων) Kh-22, καθώς επίσης και πυρομαχικά για το πολυβόλο.

Το αεροσκάφος που συνετρίβη ανήκε στη νέα, αναβαθμισμένη γενιά των αεροσκαφών του τύπου, καθώς παρότι εισήλθε σε υπηρεσία στα τέλη της δεκαετίας του ’70 (είχε παραχθεί πριν 33 χρόνια) είχε υποστεί σαρωτικό πρόγραμμα συντήρησης το 2012.

Τέλος, όπως αναφέρει το defence-point.gr το αεροσκάφος αυτό αναμενόταν να λάβει το «πράσινο φως» για να υποστεί νέο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, που θα περιλάμβανε νέας γενιάς προηγμένα ηλεκτρονικά (avionics), ψηφιακό εξοπλισμό ραδιοναυτιλίας και νέο σύστημα επικοινωνιών. Ο εν λόγω τύπος βομβαρδιστικού αεροσκάφους θα αποτελέσει πλατφόρμα εκτόξευσης του πολυηχητικού (hypersonic) πυραύλου Kinzhal.

Δείτε το βίντεο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here