Ντροπή ! Ο φασιστερός Τσίπρας αποθέωσε μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο την Σκοπιανή κομμουνίστρια και υπερασπίστηκε την ανθελληνική δράση του ΕΑΜ

0
418

Υπερήφανος ώς μισέλληνας και ανθέλληνας δήλωσε μέσα στην Ελληνική βουλή ο φασιστερός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος δήλωσε απερίφραστα πως η συμφωνία των Πρεσπών είναι η συνέχισει των αγώνων του ΕΑΜ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος του ΚΚΕ που θα οδηγούσε στην παράδοση της Μακεδονίας στην Γιουγκοσλαβία του Τίτο.

Συγκεκριμένα, σε απάντηση σρις αιτιάσεις κατά της συμφωνίας των Πρεσπών από το ΚΚΕ ο φασιστερός Τσίπρας ξέσπασε σε ένα ανθελληνικό παραληρημα λέγοντας απευθυνόμενος στο ΚΚΕ τα εξής:
«Αφού λέτε ότι ο όρος Μακεδονία είναι αλυτρωτικός, πώς να τους λέμε τελικά αυτούς τους ανθρώπους; Δεν θέλω να αναφερθώ στο Σλαβομακεδονικό αλφαβητάρι που μοίραζαν οι Κομμουνιστές στην Τασκένδη στα παιδιά των Σκοπιανών μαχητών του ΔΣΕ.

Ούτε στους 70.000 πρόσφυγες του εμφυλίου που το ελληνικό κράτος τους στέρησε το δικαίωμα το 1983 να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ούτε στην Σκοπιανή Ειρήνη Γκίνη – Μίρκα Γκίνοβα, την πρώτη γυναίκα που εκτελέστηκε στον εμφύλιο».

«Αυτές τις ερινύες θα τις αντιμετωπίστε τες μόνοι σας».

«Πώς θεωρεί το ΚΚΕ ότι πρέπει να αναγνωρίσει το ελληνικό κράτος τη γειτονική χώρα;

Με ποιο όνομα; Θα μας πει;

Αφού λέτε ότι ο όρος Μακεδονία είναι αλυτρωτικός, πώς να τους λέμε τελικά αυτούς τους ανθρώπους; Ή εγώ δεν διάβαζα καλά τον Λένιν ή εσείς κάτι δεν κάνετε καλά».

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η προδότρια Σκοπιανή Γκίνοβα γεννήθηκε το 1916 στην Πέλλα. Ο πατέρας της, Κονσταντίν Γκίνοβ, είχε λάβει μέρος στην εξέγερση του Ίλιντεν (θα θυμάστε ότι ένα από τα ονόματα που πρότεινε ο Ζάεφ ήταν Ιλίντενσκα Μακεντόνια).

Στη διάρκεια της Κατοχής, η Γκίνοβα εντάσσεται στο ΚΚΕ και πρωτοστατεί στο “μακεδονικό τάγμα” που δημιουργείται στα πλαίσια του ΕΛΑΣ το καλοκαίρι του 1944.

Μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας, την οποία η Γκίνοβα δεν αναγνωρίζει, εντάσσεται στην ΤΟΜΟ (Μυστική Απελευθερωτική ψευτοΜακεδονική Οργάνωση που δημιουργήθηκε στην Έδεσσα, με σκοπό «την προστασία του “σκοπιανικού” πληθυσμού από τη Λευκή Τρομοκρατία των φιλο-βασιλικών και φασιστικών στοιχείων»).

Αργότερα, στην ιδρυτική διάσκεψη του ΝΟΦ (“σκοπιανικη” εθνικοαπελευθερωτική οργάνωση που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1945 απορρίπτοντας τη Συμφωνία της Βάρκιζας) η Γκίνοβα εκλέγεται μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου.

Το καλοκαίρι του 1946 η Γκίνοβα, που έχει ανέβει στο βουνό, συλλαμβάνεται από τη χωροφυλακή και οδηγείται στο στρατοδικείο.

Η δίκη της με άλλους δέκα αντάρτες λαμβάνει χώρα στα Γιαννιτσά. Στην απολογία της, η Γκίνοβα λέει μεταξύ άλλων ωραίων «πατριωτικών»:

«Είμαι [Σλαβα και πιστεύω στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας, επειδή μόνο αυτό το κόμμα εκπροσωπεί όλους τους λαούς της Ελλάδας και εγγυάται στους “σκοπιανους” ίσα δικαιώματα με όλους τους άλλους.

Πολέμησα στην Κατοχή εναντίον του Ναζί κατακτητή.

Με ιδιαίτερο μίσος πολέμησα εναντίον των Βουλγάρων φασιστών, οι οποίοι προσπαθούσαν να ρίξουν τον “ψευτομακεδονικό λαό” στα νύχια των Ταγμάτων Ασφαλείας.»

Στην αναγγελία της θανατικής καταδίκης η Γκίνη θα πει:

«Δε φοβάμαι ότι θα με σκοτώσετε.

Πίσω μου στέκουν χιλιάδες “σκοπιανες” και Ελληνίδες γυναίκες που θα συνεχίσουν τον αγώνα.

Είμαι περήφανη που πεθαίνω αγωνιζόμενη για την ελευθερία του λαού.».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here