Ναι στην δημιουργία ζώνης ασφαλείας λένε οι Κούρδοι αλλλά όχι υπό την προστασία Τουρκίας!-«Όπου υπάρχει η Τουρκία δεν υπάρχει ασφάλεια» αναφέρουν!

0
73

Ο αρμόδιος για θέματα εξωτερικών σχέσεων του κουρδικού Κόμματος στη Συρία (PYD) Salih Muslim, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Yeni Ozgur Politika , αναφέρθηκε στις επικείμενες εξελίξεις στη χώρα του.

Ειδικότερα τόνισε:

«Ο Πρόεδρος Τραμπ αναφέρθηκε σε ένα tweet στη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας στα σύνορα Τουρκίας Συρίας. Η Άγκυρα έσπευσε να δηλώσει «αυτό θα το κάνουμε εμείς. Η ζώνη ασφαλείας θα είναι υπό την προστασία μας.»

Άλλωστε, οι προθέσεις τις Τουρκίας είναι γνωστές, το μόνο που θέλει είναι να καταλάβει και ελέγξει την περιοχή προκειμένου να αλλάξει την δημογραφική της δομή.

Θα εγκαταστήσει δικούς της ανθρώπους στην περιοχή που θα καταλάβει. Θα αφανίσει τους Κούρδους. Και την ώρα που θα τα κάνει αυτά θα δηλώνει, ότι «έχω 3 εκατομμύρια πρόσφυγες και θα τους μεταφέρω εδώ.»

Εμείς θέλουμε τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας για τον λαό μας. Αλλά αυτή δεν μπορεί να γίνει υπό την προστασία της Τουρκίας. Άλλωστε καμία περιοχή όπου υπάρχει τουρκικός δάκτυλος δεν μπορεί να είναι ασφαλής”.

Ο Muslim εκφράζει μια μεγάλη αλήθεια, την οποία δεν πρέπει να ξεχνούν όλοι όσοι χαράσσουν το μέλλον της χώρας μας. Ο σουλτάνος θέλει να κάνει στη Συρία αυτά που έκαναν οι προκάτοχοι του κι εκείνος στην Κύπρο. Όμως, το παιχνίδι που παίζει είναι γνωστό και ξεπερασμένο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here