Ο εναέριος «πόλεμος» μεταξύ τουρκικών F-16 και Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας!-Η προκλητική Τουρκία κάνει επιδείξεις ισχύος πάνω από το Αιγαίο!

0
154

Ένας «πόλεμος» πάνω από το Αιγαίο εκτυλίχθηκε χθες (18/1) το μεσημέρι, με τα τουρκικά F-16 να παρεμποδίζουν τα  Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, στοΦαρμακονήσι.

Τουρκικό F-16 πέταξε πάνω από το Super Puma θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια του, και στήνοντας ένα επικίνδυνο για την εθνική μας ασφάλεια σληνικό!Τ

Η ένταση ξεκίνησε όταν δόθηκε σήμα για επιχείρηση έρευνας διάσωσης στη περιοχή του Φαρμακονησίου, για παράνομο μετανάστη που έπεσε στη θάλασσα από σκάφος.

Αμέσως στην περιοχή πλωτά του Λιμενικού Σώματος, έσπευσαν στην περιοχή. Αργότερα, οι Τούρκοι έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή με πτήσεις F-16 και υπερπτήσεις σε Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και Κουνελονήσι.

Σαν να μην έφτανε όμως αυτό..

Στην περιοχή εμφανίστηκε Super Puma της ΠΑ, για το οποίο παραμένει αδιευκρίνιστο αν ζητήθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ). Βέβαια πηγές του Λιμενικού Σώματος υποστηρίζουν ότι δεν ζήτησαν τη συνδρομή ελικοπτέρου, αλλά στρατιωτικές πηγές υποστηρίζουν το αντίθετο.

Από τη στιγμή που εμφανίστηκε το ελικόπτερο Super Puma οι Τούρκοι κλιμάκωσαν δραματικά τις προκλήσεις τους, ξεπερνώντας τα όρια και θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την πτήση του Super Puma που επαναλαμβάνουμε έκανε έρευνα διάσωση σε χαμηλό ύψος.

Τα δύο τουρκικά F-16 που πέταγαν σε ύψος από 18.000 έως 22.000 πόδια κάνοντας υπερπτήσεις , κατέβηκαν στο χαμηλό ύψος που πετούσε το ελικόπτερο της ΠΑ και πέταξαν από πάνω του σε απόσταση που υπολογίζεται ότι ήταν μεταξύ 100 και 200 πόδια! Τα καύσιμα των F-16 ταρακούνησαν το ελικόπτερο για τα καλά. Αν το πλήρωμα δεν ήταν ψύχραιμο η εξέλιξη μπορεί να ήταν πολύ δυσάρεστη.

Να σημειωθεί ότι οι Τούρκοι την ίδια ώρα έστειλαν στην περιοχή και uav όπως ανέφεραν οι Λιμενικοί που είχαν οπτική επαφή και το ανέφεραν!

Επίσης  όπως αναφέρει το militaire.gr στην περιοχή έσπευσε και αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235.

Οι προκλήσεις συνεχίστηκαν όπως αναφέραμε και σε χθεσινό μας άρθρο, πράγμα που δείχνει ότι οι Τούρκοι επιδίωκαν και επιδιώκουν να προκαλέσουν και δημιουργήσουν εντάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here