Κατατέθηκε σήμερα η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή (φωτό)

0
142

Σήμερα Σάββατο, αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου μια ημέρα πριν το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, το σχέδιο νόμου για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το σύνολο των εμπλεκομένων μελών του υπουργικού συμβουλίου, εκτός της κυρίας Ελένης Κουντούρα υπογράφουν την Συμφωνια των Πρεσπών που κατατέθηκε στην Βουλή. Το όνομα της υπουργού Τουρισμού υπάρχει στο τέλος των εγγράφων, ωστόσο αντί αυτής υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργος Εξωτερικών Γιώργος Κατρουγκαλος. Σύμφωνα με την σχετική παραπομπή η κυρία Κουντούρα αντικαθίσταται λόγω απουσίας της στο εξωτερικό εως τις 19 Ιανουαρίου. Ωστόσο πρεπει να σημειωθεί πως η προερχόμενη απο του Ανεξάρτητους Έλληνες υπουργός δεν έχει δημόσια διευκρινήσει εάν θα ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας ενώ για τη Δευτέρα το απόγευμα στις 17:00 προγραμματίστηκε η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής που θα εξετάσει το επίμαχο νομοσχέδιο. Τις υπόλοιπες λεπτομέρειες σχετικά με το πότε θα κατατεθεί στην Ολομέλεια και ποτε θα διεξαχθεί η ψηφοφορία θα τις αποφασίσει η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Δείτε το σχετικό φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως:

Δείτε ΕΔΩ το σχέδιο νόμου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here