Η βρετανική ναυτιλιακή εταιρεία P&O Ferries τοποθέτησε την κυπριακή σημαία σε όλα τα πλοία της που εκτελούν δρομολόγια στη Θάλασσα της Μάγχης!

0
81

Η απόφαση της βρετανικής ναυτιλιακής εταιρείας P&O Ferries να τοποθετηθεί την κυπριακή σημαία σε όλα τα πλοία της εταιρείας που εκτελούν δρομολόγια στη Θάλασσα της Μάγχης, έχει πολύ μεγάλη σημασία για την Κύπρο…

Μάλιστα η εταιρεία επιβεβαίωσε προ εβδομάδων πως δύο από τα πλοία της ενεγράφησαν στο κυπριακό νηολόγιο.

Επρόκειτο για τα επιβατηγά ‘Spirit of Britain’ και ‘Spirit of France’ που συνδέουν το λιμάνι του Ντόβερ με το Καλαί στις γαλλικές ακτές. Για επιχειρησιακούς και λογιστικούς λόγους, σημειώνεται, «έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η καλύτερη πορεία δράσης είναι να αλλάξουμε την σημαία όλων των πλοίων, ώστε να είναι υπό τη σημαία της Κύπρου», ανέφερε η εταιρεία.

Σχολιάζοντας το γεγονός στο ΣΙΓΜΑ, η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πειλίδου τόνισε ότι το θέμα έχει λάβει θετικές διαστάσεις τόσο στον βρετανικό όσο και στον διεθνή Τύπο. Το γεγονός αυτό, τόνισε, δίδει την ευκαιρία στην Κύπρο να αναδειχθεί ως εναλλακτική επιλογή λόγω περιορισμών που προκύπτουν από το Brexit.
«Ελπίζουμε ότι η εταιρεία θα παραμείνει ευχαριστημένη», είπε η Υφυπουργός, αναφέροντας παράλληλα ότι υπάρχουν κι άλλες εταιρείες που είναι πελάτες μας και σχεδιάζουν να νηολογήσουν κι άλλα.

«Άλλες εταιρείες επέλεξαν την Κύπρο ως βάση τους. Πρόκειται για πασίγνωστα γραφεία στον χώρο της ναυτιλίας.Προσεγγίσαμε αυτούς τους οργανισμούς και γίνονται διαβουλεύσεις εδώ και καιρό. Υπάρχουν αρκετές εταιρείες που έλαβαν απόφαση για μεταφορά δραστηριοτήτων στην Κύπρο».

Υπάρχει είπε κύμα και από τρίτες χώρες στην Κύπρο, πέραν των βρετανικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here