Η Τράπεζα Κύπρου προχωρεί σε κλείσιμο καταστημάτων, στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του δικτύου της!

0
59

Λόγος για σύμπτυξη των εργασιών μεταξύ καταστημάτων (από την οποία επηρεάζονται 15 καταστήματα τα οποία θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες), έγινε σε ανακοίνωση της Τράπεζας προς το προσωπικό της, την οποία υπογραφεί ο Διευθυντής Διεύθυνσης Λιανικής Τραπεζικής & ΜΜΕ, Χάρης Πουαγκαρέ…

Όπως αναφέρεται «η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει την πορεία εξορθολογισμού του Δικτύου, ενίσχυσης των καταστημάτων που βολεύουν τους πελάτες αλλά και μείωσης των πιο βαρετών στοιχείων της δικής μας καθημερινότητας». Ταυτόχρονα, προστίθεται, μειώνεται το λειτουργικό βάρος και κόστος, αλλά και το ρίσκο ασφάλειας αφού αυτά τα ανελαστικά κόστη θα αποτελούν σύντομα μικρότερο βαρίδι για την Τράπεζα με αντίστοιχο όφελος στο κόστος που καταβάλλει ο πελάτης.

Ξεκαθαρίζεται παράλληλα ότι σε αυτό το στάδιο δεν θα υπάρξει μείωση στον αριθμό προσωπικού.

«Είναι αναμενόμενο να υπάρξουν μετακινήσεις. Οι συνάδελφοι που επηρεάζονται θα μετακινηθούν σε άλλα καταστήματα και άλλους ρόλους, αναλόγως των δεδομένων του καθενός αλλά και τις ανάγκες της Τράπεζας», αναφέρεται. Προστίθεται ότι σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση για τα καταστήματα που θα κλείσουν και τους εργαζόμενους που θα μετακινηθούν στα πλαίσια μιας ευρύτερης αναδιοργάνωσης των Περιφερειακών Διευθύνσεων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η εξυπηρέτηση των πελατών της Τράπεζας διεκπεραιώνεται όλο και περισσότερο μέσα από τα ψηφιακά κανάλια. Ήδη,σημειώνεται, το 75% των συνολικών μας συναλλαγών γίνεται εκτός «πάγκου», ενώ στους ιδιώτες το ποσοστό αυτό φτάνει στα 83%. Εννέα στις 10 αναλήψεις γίνονται από τις ΑΤΜ, ενώ οι αιτήσεις για δάνεια μέσα από την 1bank αυξάνονται καθημερινά. Επιπλέον, το 92% των χρηματικών μεταφορών γίνεται ψηφιακά. Αυτό σημαίνει, όπως αναφέρεται ότι οι πελάτες εξυπηρετούνται ταχύτερα, απλά φθηνά και εύκολα.

«Το κατάστημα, φυσικά, θα συνεχίσει να είναι η αιχμή του δόρατος για την πώληση προϊόντων και για την εξυπηρέτηση του πελάτη, στο παρόν και στο μέλλον», προστίθεται.

Αναφέρεται ακόμα ότι σήμερα, σε όλες τις χώρες, οι τράπεζες επιχειρούν να μειώσουν το κόστος και τον αριθμό των καταστημάτων με σκοπό να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους καλύτερα, κάτι που δεν αποτελεί επιλογή των τραπεζών, αλλά επιβολή εκ μέρους των πελατών, οι οποίοι απαιτούν την ταχύτητα, την άνεση, το χαμηλότερο κόστος και την αμεσότητα του ψηφιακού καναλιού.

«Η Τράπεζα Κύπρου ακολουθεί τον ίδιο δρόμο με τις μεγαλύτερες τράπεζες παγκοσμίως, συνδυάζοντας την προηγμένη τεχνολογία με το άρτιο προσωπικό της για να προσφέρει την ποιοτικότερη, ταχύτερη, απλούστερη και πιο ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των πελατών μας», σημειώνεται.

Η Τράπεζα μας, συνεχίζει η ανακοίνωση, θα συνεχίσει να είναι η μεγαλύτερη και η σημαντικότερη Τράπεζα στην Κύπρο, άσχετα με τον συνολικό αριθμό καταστημάτων, αφού θα κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς σε δάνεια, καταθέσεις, κίνηση πιστωτικών καρτών κ.λπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here