Ένα «μπάχαλο» στα Σκόπια!-Υπουργός μιλάει αλβανικά και την θεωρεί μάλιστα επίσημη γλώσσα και ισότιμη με την ψευδομακεδονική!-Αντέδρασαν οι δημοσιογράφοι

0
618

Ξεκίνησε το μπέρδεμα στα Σκόπια, με τον υπουργός Οικονομίας, Κρεσνίκ Μπεκτέσι, να παρουσιάζει σήμερα το Πρόγραμμα Ανταγωνισμού, το Πρόγραμμα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στους δημοσιογράφους, μιλώντας στην αλβανική γλώσσα.

Όπως είναι φυσικό και επόμενο, αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους δημοσιογράφους που απευθυνόμενοι στη σλαβική, ρώτησαν τον υπουργό ‘ποια είναι η επίσημη γλώσσα στη Δημοκρατία της ψευδοΜακεδονίας;’.

Και εκείνος τους υπενθύμισε ότι από σήμερα, η αλβανική γλώσσα είναι επίσημη γλώσσα και τόνισε ότι επίσημες γλώσσες και ισότιμες με τη ψευδομακεδονική, είναι η αλβανική γλώσσα, δεδομένου ότι πάνω από το 20% των κατοίκων μιλούν αλβανικά και ότι ο νόμος έχει ήδη δημοσιευθεί στην ‘Γκαζέτεν Ζουρτάρε’/’Εφημερίδα της Κυβερνήσεως’.

Να σημειωθεί ότι ο Μπεκτέσι είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δίδει συνέντευξη Τύπου στην αλβανική γλώσσα.

«Αυτό δεν σημαίνει τίποτε για μένα. Πρέπει να καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον, αφού και πριν ακόμη από τη δημοσίευση του νόμου περί των γλωσσών στην Γκαζέτεν Ζουρτάρε, ως πολίτης αυτής της χώρας μιλώ και τις δύο γλώσσες και έτσι θα συνεχίσω και στο μέλλον», είπε ο Μπεκτέσι, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here