Αποδέχονται ότι μας έκλεβαν μόνον που είπαν την μισή αλήθεια!-Γιούνκερ: «Δεν ήμασταν αρκετά αλληλέγγυοι με την Ελλάδα»

0
137

Το λάθος αναγνώρισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ , στη σημερινή του ομιλία σε εκδήλωση για τα 20 χρόνια του ευρώ, που έλαβε χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Η υποκρισία στο μεγαλείο της, τι να την κάνουμε την αποδοχή και την αναγνώριση του σφάλματος έπειτα από το «ξεζούμισμα» του ελληνικού λαού;

Στη συνέχεια είπε, πως οι πολιτικές λιτότητας δεν εφαρμόστηκαν για να τιμωρηθούν οι άνεργοι ή οι εργαζόμενοι αλλά γιατί ήταν αναγκαίες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Το θέατρο συνεχίστηκε όταν δήλωσε πως προσωπικά λυπάται για τη σημασία που δόθηκε στην επιρροή του ΔΝΤ. «Τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, ήμασταν πολλοί αυτοί που πιστεύαμε πως η Ευρώπη έχει αρκετές δυνάμεις για να την αντιμετωπίσει χωρίς την επιρροή του ΔΝΤ», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως εάν η Καλιφόρνια αντιμετώπιζε δυσκολίες θα απευθυνόταν στις ΗΠΑ, όχι στο ΔΝΤ, και έτσι έπρεπε να γίνει και στην Ευρώπη.

Και κορυφώθηκε η υποκρισία όταν δήλωσε: «Επίσης λυπάμαι για την έλλειψη αλληλεγγύης όταν ξέσπασε αυτό που ονομάσαμε ελληνική κρίση. Δεν ήμασταν αρκετά αλληλέγγυοι με την Ελλάδα», υπογράμμισε ο Γιούνκερ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here