Το Γλαρονήσι στα Σκροπονέρια Βοιωτίας, είναι το τέλειο μικρό αντίγραφο της Κύπρου! (ΒΙΝΤΕΟ)

0
355

Υπάρχει ένα μικρό νησάκι έχει τρομερή ομοιότητα με την Κύπρο…

Δεν πρόκειται για κάποιο κοσμοπολίτικο μέρος, δεν είναι ένα συνηθισμένο νησί που σφύζει από ζωή και τουρισμό. Οι μόνοι μόνιμοι κάτοικοί του είναι μερικοί …γλάροι.

Πιο αναλυτικά, το Γλαρονήσι στην περιοχή Σκροπονέρια Βοιωτίας, ένας τόπος που από ψηλά και αναπάντεχα μοιάζει πολύ με την Κύπρο. Στην αρχαιότητα ήταν γνωστό με το όνομα «φωκών όρμος». Ο όρμος του Σκροπονερίου ή των Σκροπονερίων (ή Σκορπονερίων) είναι η πρόσβαση του Δήμου Ορχομενού στη θάλασσα, στον βόρειο Ευβοϊκό κόλπο, και απέχει 14 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ακραιφνίου και 88 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Νότια του όρμου βρίσκεται η Παραλίμνη (η πιο νότια λίμνη της Ελλάδας που έχει νούφαρα) και το όρος Πτώον. Το ανατολικότερο τμήμα του όρμου ανήκει στον Δήμο Χαλκιδέων (περιφερειακή ενότητα Ευβοίας) και το δυτικότερο, με το ψαροχώρι στο βάθος του όρμου, στην Τοπική Κοινότητα Κοκκίνου του Δήμου Ορχομενού (περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας). Λόγω της σχετικά δύσκολης οδικής πρόσβασης, έχει διατηρήσει την φυσική του ομορφιά και το τοπίο είναι μαγευτικό. Ενδείκνυται για θαλάσσια σπορ, για μπάνιο σε παρθένα ήρεμη παραλία αλλά και για ψάρεμα.

Δείτε την πτήση πάνω από το δίδυμο αδερφάκι της Κύπρου, το Γλαρονήσι Βοιωτίας του συνεργάτη μας Haanity από το προσωπικό του κανάλι στο YouTube…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here