«Εξόντωση» της αμυντικής βιομηχανίας με σχετική τροπολογία!-Το 90% επιστρεφόμενου βιομηχανικού έργου πάει στην ΕΑΒ!

0
108

Άλλη μια επιπλέον απόφαση πάρθηκε που αφορά την εθνική ασφάλεια της χώρας μας και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μόνο ως σκανδαλώδης και επικίνδυνη, αφορά το πρόγραμμα αναβάθμισης των 84 F-16C/D της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Καμμένος σήμερα στην Βουλή, να προσφερθεί το 90% του επιστρεφόμενου βιομηχανικού έργου στην ΕΑΒ.

Με εντολές Αλέξη Τσίπρα, σχεδόν όλο το πρόγραμμα δόθηκε στην ΕΑΒ και μετά μόνο από την επιμονή του Επιτελείου προσφέρθηκε ένα 10% σε έργο υψηλής τεχνολογίας.

Σε καιρούς χαλεπούς που η χώρα μας δεν έχει από που να κρατηθεί η κυβέρνηση δίνει την χαριστική βολή με την σχετική τροπολογία που έφερε στη Βουλή.

Πρόκειται για τα 230 εκατ. ευρώ, τα οποία θα έπρεπε απορροφήσουν ισόποσα οι εγχώριες βιομηχανίες από την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα αναβάθμισης των 84 F-16 της ΠΑ, συνολικού ύψους 996.775.000 δολαρίων, αλλά μόνος αποδέκτης, ή σχεδόν μόνος είναι τελικά η κρατικοδίαιτη ΕΑΒ.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι πόσο αξιόπιστη είναι η κρατική αεροπορική βιομηχανία στις δουλειές που έχει αναλάβει μέχρι σήμερα που να δικαιούται σχεδόν το σύνολο των 230 εκατ. ευρώ;

Τα γεγονότα μας λένε άλλα, μήπως η ΕΑΒ δεν είναι η εταιρεία η οποία μετά από 15 χρόνια  δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη το πρόγραμμα αναβάθμισης των C-130 της ΠΑ τα οποία εξακολουθούν να βρίσκονται στο υπόστεγο;

Δεν πρόκειται για την εταιρεία η οποία ολοκλήρωσε με δύο χρόνια καθυστέρηση το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 της USAFE το περίφημο CCIP με αποτέλεσμα να πληρώσει ρήτρα στους Αμερικανούς;

Δεν πρόκειται για την εταιρεία η οποία ακόμη να παραδώσει το P-3B της λεγόμενης ενδιάμεσης λύσης στο ΠΝ, αν και ο προγραμματισμός έλεγε ότι αυτό θα παραδοθεί έξι μήνες μετά την έναρξη του προγράμματος;

Σημαντική πληροφορία, το παραπάνω πρόγραμμα ξεκίνησε το 2016 και εμείς μόλις μπήκαμε στο 2019, αλλά ακόμη περιμένουμε το P-3B στην 353ΜΝΑΣ στην 112 ΠΜ!

Και τα παραδείγματα συνεχίζονται…

Το ακόμη περίεργο στην υπόθεση, πέρα από το γεγονός ότι ανέλαβε μια αναξιόπιστη εταιρεία το έργο, είναι ότι η ΝΔ που τάσσεται υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας ζήτησε το λόγο από τον ΥΕΘΑ γιατί η ΕΑΒ δεν πήρε όλο το πρόγραμμα!

Εταιρείες όπως η IDE, η Theon, η ISI, η ΑΚΜΩΝ, η ELFON και ορισμένες άλλες με 80-90 εκατ. ευρώ εξαγωγές ετησίως και τουλάχιστον 18.000 εργαζόμενους καταδικάζονται στα «ψίχουλα» που αποφάσισε να δώσει η κυβέρνηση.

Και η δικαιολογία;

Όπως είπε ο Π.Καμμένος στη Βουλή «εάν δε τα δώσουμε θα… κλείσει η ΕΑΒ.»

Μια εταιρεία που κλείνει από τότε που άνοιξε, μπαίνει μπροστά από τον υγιή αμυντικό βιομηχανικό τομέα.

Και είναι και τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για όλα αυτά που περιμένουμε από ΕΑΒ, τότε έχει δρόμο ακόμη το πρόγραμμα.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here