Αυτά τα είδη ζώων εξαφανίστηκαν από την γή το 2018 (φωτό)

0
126

Αν το μυαλό σας πάει κάπου, για το ποιος είναι ο κύριος υπεύθυνος για την εξαφάνιση πολλών ειδών ζώων από τον πλανήτη, τότε μάλλον έχετε δίκιο. Η ρύπανση και οι λαθροθήρες ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την εξαφάνιση ειδών και το 2018, ενώ πολλά ακόμα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο του οριστικού αφανισμού.

Ένα από τα είδη που εξαλείφθηκαν μια για πάντα μέσα στο 2018, ήταν ο λευκός αφρικανικός ρινόκερος, με το τελευταίο αρσενικό του είδους να πεθαίνει σε βαθιά γεράματα τον Μάρτιο. Πλέον, μόνο δυο θηλυκά έχουν απομείνει αλλά λόγω της προχωρημένης ηλικίας τους δεν υπάρχει ελπίδα συνέχισης του είδους.

Ένα ακόμη είδος που αποτελεί παρελθόν είναι το πούμα των ανατολικλων ΗΠΑ, το οποίο κυκλοφορούσε σε μεγάλη έκταση εδαφών ανατολικά του ποταμού Μισισιπί. Το γνωστό και ως κούγκαρ ήταν το μεγαλύτερο αιλουροειδές της Βόρειας Αμερικής αλλά μόλις τον Ιανουάριο του 2018, η Αμερικανική Υπηρεσία Άγριας Ζωής το κατέταξε στα εξαφανισμένα είδη, καθώς η τελευταία του θέαση σε άγριο περιβάλλον ήταν πριν από αρκετές δεκαετίες. Οι μακρινοί του συγγενείς είναι τα λιοντάρια των βουνών που ζουν ακόμα στος δυτικές πολιτείς και ένα είδος πάνθηρα που ζει στην Φλόριντα.

Επίσης, ένα ακόμα είδος που εξαφανίστηκε οριστικά είναι ένα από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά είδη παπαγάλου. Το είδος ονομάζεται Spix Macaw (και ενέπνευσε την ταινία animation «Rio»), το οποίο ζούσε στα δάση του Αμαζονίου. Τον Σεπτέμβριο του 2018, κηρύχθηκε ο αφανισμός του και επίσημα, αφού όλες οι αποστολές για εξεύρεσή τού δεν στέφθηκε από επιτυχία.

pronews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here