Δημοσιεύτηκε ο προϋπολογισμός της ΜΙΤ και είναι δεκαπλάσιος από αυτόν της ΕΥΠ!-Δαπανούμε περισσότερα για μεταναστευτικές ροές παρά για την εθνική μας ασφάλεια!

0
90

Στην δημοσίευση του προϋπολογισμού των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών για το έτος 2019 προχώρησε η τουρκική κυβέρνηση στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης την 31η Δεκεμβρίου του 2018.

Αναλυτικότερα, φτάνει τα 2.157.741.000 τουρκικές λίρες που σύμφωνα με την ισοτιμία της ημέρας εκείνης αντιστοιχεί σε 346.007.144 ευρώ.

Ωστόσο, για τα υπέρογκα αυτά ποσά δεν δίνεται κάποια εξήγηση των δαπανών.

Να σημειωθεί δε ότι η ΜΙΤ έχει πρόσβαση και σε δύο ακόμη προϋπολογισμούς εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Πιο συγκεκριμένα η ΜΙΤ μπορεί να αντλήσει κονδύλια από τον εθνικό προϋπολογισμό Άμυνας της Τουρκίας καθώς και από τον προϋπολογισμό του Γραφείου του Προέδρου Recep Tayyip Erdogan.

Η δυνατότητα πρόσβασης σε αυτούς τους προϋπολογισμούς διευκολύνει την υπηρεσία στην πραγματοποίηση αποστολών όπου απαιτείται χαμηλό προφίλ και μυστικότητα όπως οι γνωστές πλέον επιχειρήσεις της ΜΙΤ στην Συρία και στο Ιράκ αλλά και άλλες χώρες όπου έχουν εντοπιστεί ομάδες Γκιουλενιστών και επιδιώχτηκε η σύλληψη τους και η μεταφορά τους στην Τουρκία.

Με μια συγκριτική ματιά..

Ο προϋπολογισμός της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) της Ελλάδας το 2019 σύμφωνα με τον ψηφισθέντα κρατικό προϋπολογισμό, φτάνει τα 39.750.000 Ευρώ και αντιστοιχεί στο 11,48% του αντίστοιχου τουρκικού για την ΜΙΤ.

Ίσως, ισχυριστεί κάποιος ότι άλλες οι προκλήσεις στην Τουρκία άλλες στην Ελλάδα.

Μια σκέψη λανθασμένη αν σκεφτούμε ότι πολλές χώρες στο παρελθόν που δεν διέθεταν την ανάλογη σε μέγεθος στρατιωτική ισχύ με τους γείτονές τους επιτύγχαναν τους στόχους τους με την κατάλληλη χρήση των μυστικών του υπηρεσιών δαπανώντας ποσά ικανοποιητικά για τις μυστικές τους υπηρεσίες.

Στο κάτω κάτω, αν βάλουμε κάτω τις απειλές της Ελλάδας που βιώνει καθημερινά, μερικές από τις οποίες είναι, τουρκικές απειλές με χάρτες και εναέριες παραβιάσεις, ισλαμοποίηση, η επεκτατική πολιτικη των Σκοπίων, οι λαθρομετανάστες, θα διαπιστώσουμε ότι καθόλου λίγες δεν είναι, λίγα είναι τα χρήματα.

Είναι αδιανόητο το πόσα ξοδεύουμε για τις μεταναστευτικές ροές, θεωρώντας προτεραιότητα το Αλλο και όχι το Ελληνικό, την εθνική μας ασφάλεια.

Μόνο το 2016 δαπανήθηκαν από το ΥΠΕΘΑ 63.370.919,10 Ευρώ και το 2017 δαπανήθηκαν από το ΥΠΕΘΑ 51.188.634,00 Ευρώ για το μεταναστευτικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here