Αναβάθμιση για τα Mirage 2000/-5 Mk2-Εντάχθηκαν στο Πρόγράμμα Εν Συνεχεία Υποστήριξης

0
209

Έ καίριο και χρόνιο πρόβλημα στον ελληνικό πολεμικό εξοπλισμό φτάνει στο τέλος τους. Τα γαλλικά μαχητικά Mirage 2000/-5 Mk2 θα αποκτήσουν αισίως την πολυπόθητη FOS (Πρόγράμμα Εν Συνεχεία Υποστήριξης).

Το χρονίζον πρόβλημα συμφωνίας για την ομαλή υποστήριξη των μαχητικών Mirage 2000/-5 Mk2 μοιάζει να φθάνει στο τέλος του.

Σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε στην «Διαύγεια», το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποδέχθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2018 την αρμόδια γνωμοδότηση της ΓΔΑΕΕ και προχώρησε στην έγκριση του σχεδίου της 7ης τροποποίησης της σύμβασης ΑΩ Νο. 28/00 με τις γαλλικές εταιρείες Dassault, Snecma και Thales.

Μετά την αποδοχή και την έγκριση του σχεδίου, ακολούθησε η εξουσιοδότηση του Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ να υπογράψει την τροποποίηση. Οπότε η υπογραφή της πρέπει προσεχώς να ακολουθήσει.

Κατά πάσα περίπτωση, αυτό σημαίνει ότι τα γαλλικά αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας θα αποκτήσουν αισίως την πολυπόθητη FOS (Πρόγραμμα Εν Συνεχεία Υποστήριξης), εκκρεμότητα που μαστίζει την ΠΑ από τις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις δύο εκδόσεις τα Mirage εκτελούν σημαντικά εξειδικευμένα καθήκοντα, αξιοποιώντας είτε τον Exocet ή τον SCALP-EG. Επιπλέον, τα Mirage 2000-5 Mk2 φέρουν τον θαυματουργό MICA IR, με τον οποίο μπορεί να γίνει αναχαίτιση του αντιπάλου χωρίς να παρέχεται έγκαιρη προειδοποίηση στον τελευταίο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here