Οι ατομικές ελευθερίες «πάνε περίπατο»!-Μεγάλη νίκη για εταιρεία που «φακέλωνε» βιομετρικά στοιχεία!-Πλέον θεωρείται νόμιμο

0
87

Γνωστή εταιρεία που έχει διαθέσει στην αγορά, την μεγαλύτερη και γνωστότερη μηχανή αναζήτησης του διαδικτύου, δικαιώθηκε στον αγώνα που κάνει, για την αποθήκευση των βιομετρικών των ανθρώπων.

Αναλυτικότερα, το 2016 η εν λόγω εταιρεία «κυνηγήθηκε» νομικά, στο Ιλινόις των ΗΠΑ, διότι «φακέλωνε» τα βιομετρικά στοιχεία εν αγνοία των πολιτών.

Τα βιομετρικά αποθηκεύονταν επειδή η εταιρεία κρατούσε τις φωτογραφίες, που ανέβαζαν οι χρήστες, στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, της εταιρίας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ενημερωτική ιστοσελίδα infowars.com, η εταιρεία αν «καταδικαζόταν», θα έπρεπε να πληρώσει 5 εκατομμύρια δολάρια στους χρήστες που «ένιωσαν» ότι έχασαν την ελευθερία τους.

Η εταιρεία με την σειρά της επιχειρηματολογώντας δηλώνει ότι δεν χρησιμοποίησε τα βιομετρικά στοιχεία των χρηστών, για κακό σκοπό, οπότε οι χρήστες δεν έπαθαν κάποιο κακό.

Το Σάββατο, ένας Αμερικανός δικαστής αποφάσισε ότι η συγκεκριμένη εταιρία, δεν έκανε κάποιο κακό στους πολίτες/χρήστες, οπότε στην ουσία η εταιρία βγήκε νικήτρια από αυτή την μάχη.

Το αποτέλεσμα;

Η εταιρεία θα συνεχίσει να συλλέγει νόμιμα τα βιομετρικά στοιχεία των πολιτών και είναι σίγουρο ότι αυτή η «δικαίωση», θα δώσει πνοή σε όλα τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που ακολουθούν παρόμοιες πρακτικές.

Να σημειωθεί ότι νόμος του Ιλινόις, απαγορεύει υποτίθεται στις εταιρείες να συλλέγουν τα βιομετρικά των χρηστών και πάνω σε αυτό τον νόμο «πάτησαν» αρκετοί που ένιωσαν ότι χάθηκε η ελευθερία τους.

Ωστόσο, οι πολίτες δεν κατάφεραν τίποτα αφού πλέον και ΝΟΜΙΜΑ θα μπορούν οι εκάστοτε εταιρείες να μας φακελώνουν!

Ότι γίνεται στις ΗΠΑ, μετά γίνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπροστά στο όφελος των ιδιωτικών εταιρειών και μη θυσιάζεται αυτό που λέμε προσωπικά στοιχεία, το κακό είναι πως τις περισσότερες φορές δίνουμε εμείς την έγκριση εξαιτίας την μη σωστής πληροφόρησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here