Κατηγορίες
Μακεδονία Πολιτική Πρωτοσέλιδα

Μετράει αντίστροφα ο Αλέξης για την Συμφωνία των Πρεσπών και ψάχνει τους πρόθυμους προδότες της Μακεδονίας μας!

Δύο εβδομάδες και κάτι απομένουν για να έρθει η περιβόητη και μείζονα για το μέλλον της Μακεδονίας μας, Συμφωνία των Πρεσπών στο ελληνικό κοινοβούλιο, καθώς στη γειτονική χώρα απομένει μόνο η τρίτη ψηφοφορία για τις συνταγματικές αλλαγές, με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ να έχει προετοιμάσει το έδαφος ώστε να μην θέσει σε κίνδυνο την πλειοψηφία που απαιτείται στη Βουλή.

Υπολογίζεται ότι ως και τις 15 Ιανουαρίου όλες οι διαδικασίες στην ΠΓΔΜ θα έχουν ολοκληρωθεί.

Το μόνο που απομένει είναι η άφιξη αυτής στην ελληνική Βουλή από τον ανθέλληνα Αλέξη Τσίπρα.

Δεν χρειάζεται να επισημάνουμε το πόσο σημαντική είναι για το μέλλον της Μακεδονίας μας, της Ελλάδας, η κύρωση μιας τέτοιας Συμφωνίας.

Ο ανθέλληνας και εθνομηδενιστής Αλέξης ψάχνει αυτή την στιγμή τον μαγικό αριθμό των 151 βουλευτών.

Η Συμφωνία στην Ελλάδα αναμένεται να συζητηθεί έως το Μάρτιο στο κοινοβούλιο με την κυβέρνηση να εμφανίζεται αισιόδοξη ότι θα υπερψηφιστεί.

Ο Τσίπρας δήλωσε πρόσφατα ότι το πρωτόκολλο εισδοχής της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ θα έρθει με λίγες ημέρες διαφορά στην ολομέλεια της Βουλής ενώ αναφορικά με τη ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο τόνισε με νόημα πως θα γίνει στην ώρα της.

«Δεν έχω αποφασίσει ακόμη εάν θα έρθει νωρίτερα από τον Μάρτη. Η ψήφιση του πρωτοκόλλου εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, θα έρθει με μερικές ημέρες απόσταση στη Βουλή για τεχνικούς λόγους. Ακούω μια παραφιλολογία. Αυτά είναι ανοησίες» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Αν και όλοι εμφανίζονται θετικοί και υποστηρικτές, τίποτα δεν είναι σίγουρο, καθώς κάτω από την πίεση και την αντίδραση των Ελλήνων ίσως φιλοτιμηθούν και αλλάξουν γνώμη.

Ο πρωθυπουργός ελπίζει να βρει στήριξη από τους περισσότερους βουλευτές του Ποταμιού καθώς και από κάποιους των ΑΝΕΛ ώστε να μπορέσει να συγκεντρώσει τους 151.

Όπως γράψαμε και σε παλαιότερο άρθρο μας οι μόνοι «δεδομένοι» ωστόσο, είναι ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ, η υπουργός Τουρισμού, προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ Έλενα Κουντουρά δεν έχει ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θα κάνει και ως εκ τούτου όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Όσον αφορά την Κατερίνα Παπακώστα η οποία έχει εισέλθει στην κυβέρνηση ως εκπρόσωπος του κόμματος Νέα Ελληνική Ορμή, θεωρείται δύσκολο να πάει κόντρα στο κυβερνητικό ρεύμα, με δεδομένο ότι επιλέχθηκε από τον πρωθυπουργό για τη θέση της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Βέβαια, η ίδια δεν έχει ανοίξει τα «χαρτιά» της σημειώνοντας ότι θα πάρει την απόφασή της όταν έρθει η ώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *