Βούλγαροι κατά Σκοπιανών: «Ανιστόρητοι Και Παραχαράκτες Της Ιστορίας»

0
418

Ενώ η Ελλάδα και η φασιστερή της κυβέρνηση κλείνουν τα μάτια στην κλοπή της ιστορίας και του πολιτισμού της ιστορίας από τους Σλάβους των Σκοπίων, η Βουλγαρία αντιστέκεται στην κλοπή της δικής τους ιστορίας απο τους Σκοπιανούς.

Χαρακτηριστικά, ο Ιστορικός Ντράγκι Γκεωργκίεφ , ο οποίος είναι μέλος της κοινής επιστημονικής επιτροπής Βουλγαρίας-Σκοπίων είπε με σκληρή γλώσσα ότι οι Σκοπιανοί παραποιούν ολόκληρα κεφάλαια της βουλγαρικής ιστορίας και τα παρουσιάζουν ως δικά τους. «Το ένα αφορά τα επαναστατικά κινήματα των Βουλγάρων επί οθωμανικής αυτοκρατορίας που και οι δύο πλευρές ισχυρίζονται ως μέρος της δικής τους ιστορίας ή το κεφάλαιο που αφορά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα σκοπιανά βιβλία ιστορίας που διδάσκονται οι μαθητές της γειτονικής χώρας, κατηγορούν τη Βουλγαρία ως «χώρα κατακτητή» της σημερινής περιοχής που οριοθετείται ως ΠΓΔΜ.

Τα ίδια σχολικά βιβλία αναφέρουν ότι μέρος των δυνάμεων του Άξονα κατέλαβαν τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» κατά τη διάρκεια του πολέμου, πράγμα που προφανώς δεν ισχύει», τονίζει ο ίδιος.

Έτερος Βούλγαρος ιστορικός αναφέρει ότι «η αλήθεια είναι ότι «οι βούλγαροι εθνικιστές (Κομιτατζήδες) διεκδίκησαν την σημερινή περιοχή της ΠΓΔΜ αλλά και αυτής της Μακεδονίας, η οποία παρέμεινε υπό την οθωμανική κυριαρχία μέχρι τους βαλκανικούς πολέμους του 1912/13 οπότε και αυτή κατελήφθη από τον ελληνικό στρατό.

Ωστόσο, η Βουλγαρία ήταν ξεκάθαρη και κατέληξε με ένα μικρό κομμάτι της γεωγραφικής έκτασης που καταλάμβανε η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, ενώ τα υπόλοιπα κομμάτια τα πήραν Σερβία και Ελλάδα».

«Η ΠΓΔΜ ήταν τμήμα ουσιαστικά της Σερβίας όταν ανακηρύχτηκε ανεξάρτητη δημοκρατία στο ομοσπονδιακό γιουγκοσλαβικό κράτος του Τίτο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τότε οι αρχές της νεοσύστατης χώρας ενθαρρύνθηκαν στην παρουσίαση της «μακεδονικής πολιτιστικής, εθνοτικής και θρησκευτικής ταυτότητας η οποία δεν υπήρχε πριν», κατέληξε ο ίδιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here