Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο μελλοντικός υπουργός Άμυνας;-Πήρε το «οκ» από Τσίπρα;

0
402

Οι τελευταίες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου παίζουν πάντα την κασέτα ότι σε περίπτωση που φτάσει στο ελληνικό κοινοβούλιο η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Έτσι μέσα σε ένα κλίμα έντονης ανησυχίας και την όξυνση των προκλήσεων από την τουρκική πλευρά στο χώρο του Αιγαίου, και έχοντας στο νου μας ότι το 2019 θα ενταθούν οι διαδικασίες για τους υδρογονάνθρακες στην Κύπρο  θα πρέπει να βρεθεί ένας αντικαταστάτης που απολαμβάνει της αποδοχής της κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ και ειδικά των Aμερικανών.

Με βάση πηγές προσκείμενες που είναι σε θέση να γνωρίζουν ορισμένα σχέδια, οι αμερικανοί θα θεωρούσαν ιδιαίτερης βαρύτητας κίνηση και συμβολικότητας να τεθεί υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ελλάδος, ο Ευάγγελος Αποστολάκης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το bankingnews.gr

Πάντως και στρατιωτικοί κύκλοι θεωρούν ότι ο Αποστολάκης απολαμβάνει μεγάλης αποδοχής στο στράτευμα και στις διεθνείς δυνάμεις και η παρουσία του ως υπουργός Εθνικής Αμύνης θα είχε ισχυρή συμβολικότητα.

Ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1957.
Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1976 και αποφοίτησε το 1980 με το βαθμό του Μάχιμου Σημαιοφόρου ΠΝ.

Παρακολούθησε όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία εσωτερικού και είναι απόφοιτος της Ναυτικής Σχολής Πολέμου. Επιπρόσθετα, έχει αποφοιτήσει από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) καθώς και από τα σχολεία Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο) και Amphibious Warfare School (ΗΠΑ).

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες του Αρχηγείου Στόλου, μεταξύ των οποίων Αντιτορπιλικά (Α/Τ), Ναρκαλιευτικά (Ν/Α) καθώς και πλοία της Διοίκησης Πλοίων Αποβάσεως (ΔΠΑ) ως Αξιωματικός Επιστασιών, Διευθυντής Διευθύνσεων και Ύπαρχος. Επιπρόσθετα, έχει υπηρετήσει στη ΔΥΚ ως Επιστολέας και Διοικητής.

Τοποθετήθηκε ως Κυβερνήτης στο Ν/Α ΑΤΑΛΑΝΤΗ από το 1990 έως 1991, στο Ν/Α ΚΙΣΣΑ από το 1992 έως το 1993, καθώς και στη Φ/Γ ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ από το 2003 έως το 2004.

Έχει υπηρετήσει επίσης στο ΣΓ/Υ.ΕΘ.Α, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) ως Αρχιεπιστολέας, στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Υποδιοικητής, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β’ Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός Στόλου, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και Υπαρχηγός.

Σε εκτέλεση απόφασης του ΚΥΣΕΑ από 7 Μαρτίου 2013, παρέλαβε καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Σε εκτέλεση απόφασης του ΚΥΣΕΑ από 15 Σεπτεμβρίου 2015, προήχθη στο βαθμό του Ναυάρχου και παρέλαβε τα καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Να υπενθυμίσουμε πριν λίγο ο Α.Τσίπρας δήλωσε ότι ο Π.Καμμένος «δεν ανησυχεί το έχει πάρει απόφαση» αυτό σημαίνει ότι θα παραιτηθεί και ότι την θέση θα την αναλάβει ο Αποστολάκης.

Συζήτηση με τους δημοσιογράφους είχε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγο αφότου άκουσε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, όπως σας ενημερώσαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας

Όταν ρωτήθηκε για την ημερομηνία των εκλογών, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «ψάχνω ημερομηνία τον Οκτώβριο», ενώ άφησε «ανοιχτό» το πότε θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η ψηφοφορία θα γίνει στην ώρα της», είπε αρχικά ο κ. Τσίπρας, και όταν του ζητήθηκε να γίνει πιο συγκεκριμένος, αρκέστηκε να απαντήσει: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμη εάν θα έρθει νωρίτερα από τον Μάρτη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here