Συντριπτική η νίκη του Ιταλού Ηγέτη Σαλβίνι που δεν έσκυψε το κεφάλι στα κοράκια των Βρυξελλών!-Πέρασε με 327 ναι ο προϋπολογισμός!

0
1772

Αν και υπήρχαν κάποιες εντάσεις στο ιταλικό κοινοβούλιο, οι βουλευτές ενέκριναν τελικά τον προϋπολογισμό του 2019, δίνοντας έτσι ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση, η οποία έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο προϋπολογισμός που προέκυψε από μια μακρά αντιπαράθεση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία είχε απορρίψει την αρχική εκδοχή του –για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης– και είχε ήδη εγκριθεί από τη Γερουσία πριν από μία εβδομάδα.

Έπειτα από δύο ώρες δηλώσεων τις κοινοβουλευτικές ομάδες και αμοιβαίων κατηγοριών μεταξύ πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης, η ψήφος εμπιστοσύνης επικυρώθηκε με 327 ψήφους υπέρ, 228 κατά και μία αποχή. Η επίσημη έγκριση του προϋπολογισμού έχει προγραμματιστεί για αύριο το πρωί.

Η κυβέρνηση την οποία συγκροτούν το αντισυστημικό Κίνημα Πέντε αστέρων (M5S) και η Λέγκα του Σαλβίνι που είναι στην εξουσία από την 1η Ιουνίου, προβλέπει δημόσιο έλλειμμα στο 2,04% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, από 2,4% αρχικά, ενώ η πρόβλεψη ανάπτυξης για το 2019 μειώθηκε στο 1% από 1,5%.

Η Ιταλία πρέπει να περιορίσει το δημόσιο χρέος της, το οποίο υπερβαίνει το 130% του ΑΕΠ της, για να αποφύγει τις κυρώσεις των χρηματοπιστωτικών αγορών και τη διαδικασία παράβασης της ΕΕ.

Σε κάθε περίπτωση ο Σαλβίνι και οι Ιταλοί έχουν κάθε λόγο για να χαίρονται, καθώς πήγαν κόντρα στα ‘πρέπει’ των νεοαξιτών και κατάφεραν να ελαττώσουν μια ακόμη χρονιά λιτότητας.

Ας τα βλέπουν και οι Έλληνες αυτά, αλλά κυρίως οι πολιτικοί ηγέτες-ανδρείκελα στην Ελλάδα που δίχως αντίρρηση σκύβουν με την πρώτη το κεφάλι.

Αλλά για να ξυπνήσουμε χρειαζόμαστε κάποιον πατριώτη που να αγαπά την χώρα του, και όχι κάποιον που να την ξεπουλάει!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here