Κατηγορίες
Διεθνή

Ερντογάν Ισλάμ και η Παιδεραστία ! Ελεύθερο σε κυκλοφορία που αναφέρεται στην παιδεραστία κατά την Οθωμανική περίοδο

Πριν από δύο χρόνια εκδόθηκε στην Τουρκία ένα βιβλίο με τίτλο: ¨Η παιδεραστία την οθωμανική εποχή¨ του Ριζά Ζελιούτ από τις εκδόσεις Kaynak. Λόγο του τίτλου και του θέματος που ασχολούνταν σε σύντομο διάστημα βγήκε απόφαση ανάκλησης του από τις τουρκικές αρχές, μάλιστα, τον Ιανουάριο του 2018 το Πρωθυπουργικό Συμβούλιο Προστασίας Ανηλίκων από Επιβλαβείς Εκδόσεις, με απόφαση του έβαλε το βιβλίο στην λίστα των ¨επιβλαβών¨ και αποφάσισε να πουλιέται σε μαύρη σακούλα.

Οι εκδόσεις Kaynak, αντιδρώντας στην ανάκληση του βιβλίου και στην ανακήρυξη του ως επιβλαβές, έβγαλαν μια ανακοίνωση. Ο εκδοτικός οίκος ανέφερε στην ανακοίνωση πως οι πληροφορίες του βιβλίου βασίζονται σε κλασικά οθωμανικά κείμενα, σε έργα σουλτάνων, ποιητών, συγγραφέων και σε περιγραφές πόλεων, ενώ πρόσθετε πως το βιβλίο όχι μόνο δεν έβλαπτε τα παιδιά, αλλά αποκάλυπτε τις δομές που τα έβλαπταν, προσθέτοντας πως «Αποτρέπει την παρενόχληση και τους βιασμούς».

Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η δίκη στην σχετική υπόθεση που είχαν ανοίξει οι εκδόσεις Κaynak. Το 11ο Διοικητικό δικαστήριο Αγκύρας έκρινε την εξαγωγή του βιβλίου από την λίστα των επιβλαβών βιβλίων και έδωσε άδει να πουλιέται χωρίς μαύρη σακούλα, με το σκεπτικό πως οι πληροφορίες του βιβλίου βασίζονται σε οθωμανικά έγγραφα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *