Ομαδικός τάφος χριστιανών, που έσφαξε το ISIS, βρέθηκε στην Λιβύη

0
134

Μια φρικιαστική ανακάλυψη ήρθε στο φως στην Λιβύη όταν οι λιβυκές αρχές, έπειτα από πληροφορίες που έλαβαν οι Αρχές από ανακρίσεις συλληφθέντων τζιχαντιστών και συγκεκριμένα η υπηρεσία εγκληματολογικών ερευνών (CID) του υπουργείου Εσωτερικών της Λιβύης, προχώρησαν σε εκταφή την περασμένη Κυριακή ενός ομαδικού τάφου εκτελεσθέντων απο το ISIS, χριστιανών της Αιθιοπίας, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η CID κοινοποίησε εικόνες που έχουν τραβηχτεί από drone από τον μαζικό τάφο, που φαίνεται να βρίσκεται σε μια φάρμα κοντά στην παράκτια πόλη της Σύρτης. Τα πτώματα θα επαναπατριστούν στην Αιθιοπία μόλις «ολοκληρωθούν οι εσωτερικές και διεθνείς νομικές διαδικασίες», ανέφεραν οι Αρχές.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν μεταναστεύσει από την υπό Σαχάρια Αφρική στη Λιβύη τα τελευταία χρόνια, με πολλούς να ελπίζουν ότι θα ταξιδέψουν για να φτάσουν στην Ευρώπη. Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τη Σύρτη, πατρίδα του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, το 2015 και έχασε τον έλεγχο της πόλης στα τέλη του 2016 από τοπικές δυνάμεις με τη στήριξη αεροπορικών επιδρομών των ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here