Συγκινητικές στιγμές στην χριστουγεννιάτικη γιορτή των Ελληνόπουλων της Μελβούρνης (φωτό)

0
42

Λίγο πριν την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου και της καλοκαιρινής ανάπαυλας, καθώς στην Αυστραλία τώρα είναι καλοκαίρι, η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης να διοργανώνει την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Αυτή την χρονιά, η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση έλαβε χώρα στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο (“The Greek Centre”), βραβεύτηκαν εκείνες οι μαθήτριες και εκείνοι οι μαθητές που διακρίθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς με τις μαθητικές τους επιδόσεις, και ειδικότερα στα μαθήματα των Νέων Ελληνικών και των Αρχαίων Ελληνικών σε επίπεδο VCE.

Η μαθήτρια Θεανώ Σαλτά, από το Κολλέγιο South Oakleigh Secondary College που έγραψε άριστα 50, η Φελίσια-Ευτυχία Θανοπούλου, από το Σαββατιανό Σχολείο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και η Γεωργία Παλούκα-Λάππα, από το τμήμα του σχολείου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης που λειτουργεί στο προάστιο Balwyn συγκίνησαν με τις ομιλίες του και αναφέρθηκαν στο “δύσκολο” ταξίδι τους προς την επιτυχία και την αριστεία.

Ο μαθητής Simon Seddon, που σημείωσε την υψηλότερη βαθμολογία στην Βικτώρια στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών και ο Τζόρντι Κόρδας που πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα μεταξύ των μαθητών των σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, μίλησαν για την αγάπη τους για τα αρχαία ελληνικά αλλά και την στήριξη που είχαν στη διάρκεια της χρονιάς από τους εκπαιδευτικούς τους. Ένας απ’ αυτούς είναι και ο υπεύθυνος για τα προγράμματα διδασκαλίας Αρχαίων Ελληνικών της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Αλέξανδρος Γιανναδάκης.

Επίσης, ο διευθυντής των Σχολείων της Κοινότητας, Μάνος Τζιμπραγός έκανε αναφορά στα εκπαιδευτικά σεμινάρια που πρόσφερε η Κοινότητα σε εκπαιδευτικούς με στόχο την βελτίωση της διδασκαλικής εμπειρίας για τους ίδιους και τους μαθητές τους.

Ο κ. Τζιμπραγός, με ένα συγκινητική τόνο στην ομιλία του, ευχαρίστηκε θερμά την καθηγήτρια Ελληνικών, Αφροδίτη Παπανδρέου για την πενταετή προσφορά της στα κοινοτικά σχολεία.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here