Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε τη διαγραφή του Σωτήρη Καψώχα!

0
62

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Σωτήρης Καψώχας, παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό της Ένωσης Συντακτών, έπειτα από το σχόλιο που είχε κάνει για τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι του θύμισε «θεωρητικό του φασισμού»..

Την διαγραφή του δημοσιογράφου και σχολιαστή της ΕΡΤ, Σωτήρη Καψώχα, από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης με ψήφους τριών έναντι δύο, με αφορμή σχόλιο που είχε κάνει για ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι του θύμιζε Ιταλό θεωρητικό του φασισμού.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ κρίθηκε πειθαρχικά ελεγκτέος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά αναφορικά με το πρόσωπο του προέδρου της ΝΔ.

Η μειοψηφία του συμβουλίου πρότεινε την ποινή της επίπληξης. Ο δημοσιογράφος, στην εκπομπή της ΕΡΤ «Δεύτερη Ματιά», είχε σχολιάσει ομιλία του προέδρου της ΝΔ λέγοντας: «Ηταν στιγμές που νόμιζα ότι άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού, Σέρτζιο Πανούντσιο, ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι».
Το σχόλιο του Σωτήρη Καψώχα είχε σταθεί η αφορμή για την απόφαση της ΝΔ να αποσύρει βουλευτές και στελέχη της από εκπομπές της ΕΡΤ. Πάντως ο δημοσιογράφος έχει δικαίωμα έφεσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here