Απαράδεκτο! Ξένες ιστοσελίδες πωλούσαν φωτογραφίες από τους πυρόπληκτους κατοίκους στο Μάτι (ΦΩΤΟ)

0
63

Μόνο απαράδεκτη θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την κίνηση μερικών ξένων ιστοσελίδων να εμπορευματοποιήσουν τις ανθρώπινες φιγούρες μετά από την πυρκαγιά στο Μάτι και να βγάλουν κέρδος από αυτό.

Η ανακάλυψη της συγκεκριμένης δραστηριότητας έγινε όταν ένας κάτοικος του Ματιού που είδε σε ιστοσελίδα φωτογραφία της αδελφής του μέσα στο κατεστραμμένο από την φωτιά σπίτι τους, να πωλείται έναντι 10 ευρώ.

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά και η αντίδραση των μελών του Συντονιστικού των πυρόπληκτων σε Μάτι και Νέο Βουτζά όταν διαπιστώθηκε ότι ξένες ιστοσελίδες πουλούσαν έναντι 10 ευρώ φωτογραφίες με πυρόπληκτους κατοίκους.

«Η αρχή έγινε πριν από δυο ημέρες όταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου ενημερώνονται οι πυρόπληκτοι, κάτοικος από το Μάτι ανέβασε φωτογραφία με την αδερφή του στο κατεστραμμένο σπίτι τους και ανέφερε: «Κυκλοφορεί σε μια τράπεζα φωτογραφιών Alamy Stock Photos φωτογραφία της αδερφής μου, μέσα στο καμένο σπίτι μας η οποία πωλείται προς €10 το κάθε download. Τη φωτογραφία τράβηξε τις μέρες εκείνες ένας περαστικός φωτογράφος αφού την ρώτησε το όνομα της, αλλά χωρίς να ζητήσει την άδεια της την εμπορεύθηκε. Αύριο κιόλας σκοπεύουμε να στραφούμε τόσο κατά του φωτογράφου όσο και κατά της τράπεζας φωτογραφιών. Κυκλοφορούν και άλλες φωτογραφίες από το Μάτι προς πώληση, παρακαλώ κοιτάξτε τις μήπως σας αφορούν».


Τα μέλη του Συντονιστικού κινήθηκαν άμεσα και μέσα σε λίγες ώρες η εν λόγω φωτογραφία είχε αποσυρθεί από την συγκεκριμένη τράπεζα φωτογραφιών που απευθύνονταν κυρίως, σε κοινό και επαγγελματίες της Αμερικής, όπως ιδιώτες αλλά και ιστοσελίδες, περιοδικά και εφημερίδες.

Πριν από λίγες ώρες ο Παναγιώτης Ράμφος μέλος του Συντονιστικού Οργάνου των Πυρόπληκτων ανάρτησε στο facebook τα εξής: «Zuma και Alamy συμμορφώθηκαν (κανιβαλικά site που πούλαγαν τις φώτο)…όλοι προσπαθήσαμε(στην Σεκμα) να κατεβεί η επίμαχη φώτο. τα καταφέραμε…μένει ο φωτογράφος να δούμε αν έχει άδεια για τους εικονιζόμενους…έγκριτος δικηγόρος (μέλος της σεκμα) θα βάλει τον φωτογράφο στην θέση του…αφού εγώ δεν κατέχω το νομικό κομμάτι…νομίζω ότι τελικά όλα θα αποκατασταθούν… ήδη η φώτο δεν «πωλείται” πια! αλλά ούτε και υπάρχει στα 2 site!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here