Βρυξέλλες: Ενιαία εθνική στάση από από κουρδικές οργανώσεις για την επικήρυξη των ΗΠΑ

0
68

Δεκάδες ήταν οι κουρδικές οργανώσεις και οι εκπρόσωποι που συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες και αποφάσισαν να ακολουθήσουν μια κοινή στάση εναντίον της απόφασης των Ηνωμένων Πολιτειών που στοχεύει τους επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν- PKK.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι ΗΠΑ έχουν επικηρύξει τους επικεφαλής του PKK, Τζεμίλ Μπαγίκ, Μουράτ Καραγιλάν και Ντουράν Καλκάν με ‘ανταμοιβή’ .

Για το λόγο αυτό 82 κόμματα, οργανώσεις, ιδρύματα και δεκάδες προσωπικότητες συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες προκειμένου να κρατήσουν μια ενιαία εθνική στάση και να προγραμματίσουν τις δράσεις που θα ακολουθήσουν.

Οι Κουρδικές οργανώσεις ανέφεραν ότι στην Ευρώπη υπάρχει μια διεθνής συνωμοσία κατά των Κούρδων, όπως αυτή εκφράστηκε με τη σύλληψη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν το 1999 και πρότειναν να ακολουθήσουν μια διεθνή εκστρατεία ενημέρωσης για τον αγώνα των Κούρδων στη Μέση Ανατολή.΄

Μία από τις δράσεις όπως αναφέρεται είναι η αρθρογραφία διάσημων προσωπικοτήτων, συγγραφέων και διανοουμένων σε εφημερίδες παγκόσμιας κυκλοφορίας όπου θα τονίζεται η εναντίωση κατά της απόφασης αυτής των ΗΠΑ για τους επικεφαλής της Κουρδικής Οργάνωσης του PKK.

Ένα χαρακτηριστικό της συνάντησης είναι ότι ειπώθηκε ότι «κάποτε τον Γιασέρ Αραφάτ τον είχαν αποκαλέσει ‘τρομοκράτη’ αλλά μετά από χρόνια τον πρότειναν για απονομή διεθνούς βραβείου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here