Το 72% των Ελλήνων επιθυμεί την αποχώρηση από την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών!-Ας αναλάβουμε δράση και ας την «θάψουμε»!

0
727

Όλες οι συγκεντρώσεις που έγιναν για την Μακεδονία μας, κυρίως στην Θεσσαλονίκη, ήτα σαφώς μεγαλύτερες από την αστυνομοκρατούμενη ομιλία του  ανθέλληνα Τσίπρα στο Αλεξάνδρειο.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις  το 72% των Ελλήνων που επιθυμεί την αποχώρηση της Ελλάδας από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Να σημειωθεί ωστόσο, ότι ανάμεσα στους  στους ερωτηθέντες  αρκετοί ήταν αλλοδαποί που ζουν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, όπως καταλαβαίνουμε δεν τους αφορά μια τέτοια δημοσκόπηση, καθώς είναι κατά των εθνικών μας συμφερόντων, όπως εμπράκτως δείχνουν με τα επεισόδια που παρακολουθούμε. Επομένως, συνυπολογίζοντας και το ποσοστό των αλλοδαπών που συγκαταλέγεται διαπιστώνουμε ευθύς αμέσως ότι το ποσοστό των Ελλήνων που εναντιώνεται στην Συμφωνία φτάνει περίπου το 95%.

Συνεπώς το πραγματικό ποσοστό των γηγενών Ελλήνων είναι πολύ μεγαλύτερο.

Ακόμη και η συγκέντρωση και η πορεία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών που πραγματοποίησαν διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την εκεί παρουσία του πρωθυπουργού για το θέμα , ήταν πολλαπλάσια μεγαλύτερη από αυτήν που «στήριξε» τον πρωθυπουργό.

Γιατί και ποιοι είναι αυτοί που οδηγούν Μακεδονία μας, την Ιστορία μας, την Ελλάδα σε τέτοιο κακό;

Μέχρι και αυτοί, που σε καμία περίπτωση δεν τους επαινούμε, στηρίζουν λόγων οικονομικών συμφερόντων την Συμφωνία των Πρεσπών, λένε ότι θα μπορούσαν να ήταν πολύ καλύτερη.

To γεγονός πάντως ότι η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε ( λίγο πριν την ομιλία του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη για το θέμα ) με τις υπ΄ αριθμ. 2615-2616/2018 αποφάσεις της ,τις προσφυγές συλλόγων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών για τη «Βόρεια Μακεδονία», γιατί δεν μπορούν να ελεγχθούν δικαστικά, καθώς άπτονται της εξωτερικής πολιτικής της χώρας , δεν έχει απολύτως καμία σημασία αφού η εν λόγω Συμφωνία δεν επικυρώθηκε από την Ελληνική Βουλή, ακόμη.

Όπως όμως αναφέρουν και οι αρθρογράφοι (Ο.Η.Α) στον διαδικτυακό τόπο triklopodia.gr ας θυμηθούν όλοι αυτοί οι σύλλογοι και ας επανέλθουν στο πλαίσιο του άρθρου 41 παρ.2 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο « Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαλύει τη Bουλή με πρόταση της Κυβέρνησης που έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, για ανανέωση της λαϊκής εντολής προκειμένου να αντιμετωπιστεί εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας. Αποκλείεται η διάλυση της νέας Bουλής για το ίδιο θέμα » και στην βάση των παρακάτω επισημάνσεων:

Α– Με την συνθήκη των Πρεσπών είναι πλέον δυνατή, η αλλοίωση ιστορικών στοιχείων που προστατεύοντα από το Σύνταγμα

Β-Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ από το Σύνταγμα να διαλύσει τη Βουλή, εφόσον η κυβέρνηση το προτείνει σύμφωνα με το 41 παρ. 2( τούτο πρέπει όλοι να το φωνάξουμε )

Γ– Ναι μεν η κυβέρνηση δεν υποχρεούται να ζητήσει τη διάλυση , πλην όμως εφεξής μια τέτοια παράκαμψη αυτής της τόσο σημαντικής Συνταγματικής διάταξης υπό τις παρούσες συνθήκες , δεδομένου του ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει παραδεχτεί στη Βουλή ( 5/7/2018 ) ότι το Σκοπιανό είναι θέμα εξαιρετικής εθνικής σημασίας , και ότι η παρούσα συγκυβέρνηση δεν είχε στις προεκλογικές της εξαγγελίες αναφορές για τη λύση του Σκοπιανού , ΘΑ προσβάλλει βάναυσα τη νοημοσύνη του εκλογικού σώματος ( που θα αντιδράσει ) και ΘΑ υποβαθμίζει επικίνδυνα την Δημοκρατία

Δ– Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το κυρίαρχα ηθικό είναι , η Βουλή που θα αποφασίσει να δεσμεύσει τη χώρα σε ένα τέτοιο θέμα εξαιρετικής σημασίας όπως είναι οι συνέπειες από τη συνθήκη των Πρεσπών , θα πρέπει να έχει προκύψει από εκλογές , όπου οι πολίτες θα είχαν υπόψη τους την πρόθεση κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων ( ως προεκλογική εξαγγελία ) για το πως θα χειριστεί το θέμα αυτό , όταν και εάν . Τούτο εν μέρει αντικαθιστά το δημοψήφισμα που δεν έγινε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here