«Βράζει» η Βόρειος Ήπειρος – Στα άκρα η αλβανικός ανθελληνισμός – Εκτοπίζουν τους βορειοηπειρώτες απο την γή τους

0
72

Με τουρκικές τακτικές εκτοπισμού, όπως έκαναν πρίν την μικρασιατική εκστρατεία οι Τούρκοι, οι Αλβανοί προσπαθούν να εκτοπίσουν και να εκδιώξουν τον ελληνικό πληθυσμό από την Βόρεια Ήπειρο. Με μια απόφαση που κρατήθηκε κρυφή από τις 21 Νοεμβρίου ως χθες το Υπουργικό Συμβούλιο της Αλβανίας παραχωρεί στο υπουργείο Τουρισμού της χώρας 46 αγροτεμάχια συνολικής έκτασης 16.140 στρεμμάτων.

Ειδικότερα, η τεράστια αυτή έκταση ανήκει σε Έλληνες της Βορείου Ηπείρου οι οποίοι ωστόσο χάρη στην επί χρόνια άρνηση του αλβανικού κράτους δεν έχουν στα χέρια τους τίτλους ιδιοκτησίας. Το σχέδιο πάει πολύ πίσω στον χρόνο. Επί δεκαετίες το αλβανικό κράτος δεν έδινε τους τίτλους ιδιοκτησίας και έτσι η γη θεωρείται περιουσίας του. Ουσιαστικά όμως πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο μοιάζει να οδηγεί σε διωγμό των Ελλήνων από την περιοχή. Οι Βορειοηπειρώτες κάνουν λόγο για έναν “Αττίλα” δίχως όπλα, για μια εισβολή στα σπίτια και τις περιουσίες τους με στόχο τον εκτοπισμό τους.

Βεβαία η αλβανική κυβέρνηση δεν σταματάει εκεί καθώς υπο αμφισβητούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι όλες οι ελληνικές περιουσίες. Ακόμη και οι ίδιοι οι Βορειοηπειρώτες δεν γνωρίζουν ακόμη πια είναι τα ακριβή εδάφη τα οποία αρπάζει το αλβανικό κράτος. Ζήτησαν από τοπογράφο να κάνει αποτύπωση ώστε να πληροφορηθούν και οι ίδιοι ποιες είναι οι περιουσίες που χάνονται.

Όπως και το 2017 η Αλβανία είχε προχωρήσει σε κατεδαφίσεις σπιτιών με τελεσίγραφο και σχεδόν χωρίς καμία ενημέρωση έτσι και τώρα επιχειρεί να κρατήσει το ελληνικό στοιχείο στο σκοτάδι.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες και βίντεο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here