Λεβάντα άνθη. Η Λεβάντα ήταν πολύ γνωστή και χρησιμοποιείτο από τους Αιγυπτίους, τους Έλληνες, τους Ρωμαίους για φαρμακευτικούς σκοπούς, τον αρωματισμό του μπάνιου, των καλλυντικών καθώς και στην μουμιοποίηση.

0
37
0

Η λεβάντα χρησιμοποιείται από τους λαούς της Μεσογείου για περισσότερα από 2.500 χρόνια. Οι ανθισμένες κορυφές παράγουν ένα άχρωμο αιθέριο έλαιο, πολύ αρωματικό, που περιέχει οξεική λιναλύνη και μια υδροξυκουμαρίνη, την ερνιαρίνη. Έχει χαλαρωτικές, σπασμολυτικές ιδιότητες, διεγείρει την κυκλοφορία, τονώνει το νευρικό σύστημα. Το αποσταγμένο νερό της λεβάντας χρησιμοποιείται στο σιδέρωμα των ρούχων, αφήνοντας ένα εξαιρετικό άρωμα. Είναι αντιβακτηριδιακή, αναλγητική, χολαγωγή και αντισηπτική.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here