Απίστευτη κτηνωδία των Πακιστανών εις βάρος του συμπατριώτη του-Του έβγαζαν τα νύχια με πένσα και τον σούβλιζαν με πυρακτωμένο μαχαίρι

0
298

Μια απίστευτη κτηνωδία έλαβε χώρα στην Αθήνα από Πακιστανούς που είχαν απαγάγει και βασάνιζαν ομοεθνή τους με κίνητρο τα λύτρα!

Αναλυτικότερα, μια ομάδα Πακιστανών οργάνωσε απαγωγή ομοεθνούς τους, τον οποίο βασάνισαν επί 6 ημέρες, μέχρι του σημείου να βγάζουν τα νύχια του με πένσα, ζητώντας λύτρα από τους συγγενείς τους, τόσο στο Πακιστάν όσο και στον Ασπρόπυργο.

Συγκέντρωσαν 7.000 ευρώ από τα λύτρα, αλλά συνελήφθησαν, καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 22 ετών και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ. Δυο εξ αυτών από τις φυλακές Αλικαρνασσού και Κορυδαλλού, ζήτησαν να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, αλλά οι αρεοπαγίτες απέρριψαν την αίτηση αναίρεσής τους.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η ιστορία ξεκινάει από τον Δεκέμβριο του 2010 όταν ο Πακιστανός επισκέφθηκε ομοεθνή του με τον οποίο διατηρούσε φιλικές σχέσεις και τον έπεισε να πάνε να δουν ένα αυτοκίνητο στο Περιστέρι το οποίο το έδιναν σε συμφέρουσα τιμή και ενδιαφερόταν να το αγοράσει.

Πράγματι πήγε και τον πήρε από το σπίτι του στον Ασπρόπυργο και τον μετέφερε σε ημιυπόγειο διαμέρισμα. Εκεί τον περίμεναν τέσσερεις ομοεθνείς του, εκ των οποίων οι δύο είχαν μπει παράνομα στην χώρα μας και δεν είχαν τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Στην πορεία ξεκίνησαν τα βασανιστήρια, με το που μπήκε στο ημιυπόγειο έβαλαν στο πρόσωπό του ένα σεντόνι και άρχισαν να τον χτυπούν δυνατά σε διάφορα μέρη του σώματός του, ενώ του αφαίρεσαν την χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό του και το τσαντάκι που είχε μέσα ένα κινητό τηλέφωνο. Του έδεσαν τα χέρια και τα πόδια, τον φίμωσαν και τον κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο. Καθημερινά τον χτυπούσαν, ενώ του αφαίρεσαν με πένσα ορισμένα από τα νύχια των ποδιών του και του έκαιγαν με πυρακτωμένο μαχαίρι τους γλουτούς του.

Αυτό που ζητούσαν οι απαγωγείς από την οικογένεια του θύματος, φυσικά, τα λεφτά, συγκεκριμένα 3.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο, διαφορετικά απειλούσαν ότι θα τον σκοτώσουν.

Μάλιστα, κατά τακτά χρονικά διαστήματα, τον εξανάγκαζαν με την απειλή μαχαιριού, να τηλεφωνεί στους συγγενείς του στο Πακιστάν και να τους ζητάει να καταβάλλουν λύτρα για τον απελευθερώσουν. Κατά τη διάρκεια των τηλεφωνημάτων τον χτυπούσαν για να ακούγονται οι φωνές του, ώστε να εξαναγκασθούν οι συγγενείς να καταβάλουν τα χρήματα.

Τηλεφωνήματα έκαναν και στον ξάδερφο του στη Αθήνα και απαιτούσαν να τους καταβάλει 3.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο, απειλώντας ότι αν δεν τους δοθούν τα χρήματα θα τον σκοτώσουν. Έτσι, μπόρεσαν και συγκέντρωσαν 7.000 ευρώ από την Ελλάδα και το Πακιστάν, ενώ εξ αυτών ποσό 2.000 κατατέθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό των απαγωγέων.

Όμως, ένας εξάδελφος του θύματος πήγε στο Τμήμα Ασφάλειας Ασπροπύργου και είπε ότι από πληροφορίες που έχει συλλέξει από άλλους ομοεθνείς του, γνώριζε σε ποιο διαμέρισμα έχουν οι απαγωγείς τον συγγενή του. Πράγματι, έγινε έφοδος των αστυνομικών στο διαμέρισμα και βρέθηκαν μέσα οι 4 απαγωγείς οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά τελικά συνελήφθησαν.

Στο δωμάτιο οι αστυνομικοί είδαν και το θύμα ξαπλωμένο στο κρεβάτι με δεμένα τα πόδια του με μία ζώνη και τα χέρια του με πλαστικές χειροπέδες, ενώ τα μάτια του ήταν καλυμμένα με ύφασμα το οποίο ήταν τυλιγμένο με πλαστική ταινία γύρω από το κεφάλι του.

Το σώμα του ήταν σε τραγική κατάσταση, καθώς είχε πολλαπλές κακώσεις, τις οποίες είχαν προκληθεί με δυνατά χτυπήματα και με πυρακτωμένο σίδερο.

Ειδικότερα, όπως περιγράφουν οι αρεοπαγίτες: «Έφερε πολλαπλές πλατιές εκχυμώσεις κατά τα άνω άκρα και την οπίσθια επιφάνεια της δεξιάς κνήμης, θλαστικά τραύματα κατά τη δεξιά πηχεοκαρπική άρθρωση και στις ποδοκνημικές αρθρώσεις, εκτεταμένες θλαστικές εκχυμώσεις κατά τα κάτω άκρα και τις γλουτιαίες χώρες και πολλαπλά εγκαύματα δια θερμικού μέσου προκληθέντα σε αμφότερες τις γλουτιαίες χώρες μερικού πάχους» και συνεχίζουν: «Λόγω των δυνατών χτυπημάτων τα οποία κατάφεραν επανειλημμένα στον παθόντα, αλλά και των μέσων τα οποία χρησιμοποιήθηκαν (γρονθοκοπήματα-πυρακτωμένο σίδερο), μπορούσε να προκληθεί στον παθόντα βαριά σωματική του βλάβη».

Οι απαγωγείς τιμωρήθηκαν με ποινή κάθειρξης 22 ετών και ο καθένας με πρόστιμο 2.000 ευρώ για τα αδικήματα της ληστείας, της αρπαγής, της εκβίασης με σωματική βία και με απειλές με επικείμενο κίνδυνο ζωής, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση και της παράνομης οπλοφορίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here